"Avem un memoriu înaintat către opt ambasade. Am vrut să discutăm diplomatic, nu ne dorim război. Nu e unul singur. Suntan un grup de 4 parlamentului. E o discuție mai veche.
Când a izbucnit războiul, am făcut public că vrem să rămânem neutri, să nu ne implicăm militar, să nu ne trimitem copiii la război.
Ce vreau să le spun rușilor, le spun tuturor. Ca să analizăm trebuie să vorbești cu ambele părți. Noi milităm pentru pace.
Noi am mers pe logica oficialilor NATO. Noi nu mai avem drept la inițiativă parlamentară? Nu e nimic împotrivă.
Dacă acesta e motiv să mă excludă, primesc cu drag sancțiunea. Nu am făcut nimic împotriva legii, sunt doar discuții mediatice și atât. Eu m-am dus în nume personal, dacă vreți să vă spun așa. Eu încă mai cred în democrație.
Era o idee să se negocieze pacea la București, puteam pune la dispoziție Casa Poporului.
Doamna Șoșoacă l-a redactat, noi, ceilalți, ne-am dat OK-ul", a spus Dumitru Coarnă, la B1 TV.
O delegație formată din parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei ex-AUR) și Dumitru Coarnă (PSD) s-a întâlnit miercuri, în urma unei cereri depuse în acest sens, cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, potrivit unui comunicat al lui Șoșoacă.
Cei patru parlamentari au prezentat o propunere privind o așa-numită ”poziție de neutralitate” a României în războiul declanșat de Rusia în urma invadării Ucrainei.
"Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului.
Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale.
PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă", a scris Marcel Ciolacu, astăzi, pe Facebook.