Antena 3 CNN Politică Dragnea se gândeşte să candideze la funcţia de secretar general al PSD. La fel face şi Vanghelie

Dragnea se gândeşte să candideze la funcţia de secretar general al PSD. La fel face şi Vanghelie

Dragnea se gândeşte să candideze la funcţia de secretar general al PSD. La fel face şi Vanghelie
09 Feb 2009   •   13:29

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea se gândeşte serios să candideze pentru funcţia de secretar general al PSD la viitorul Congres. Surse social-democrate susţin că pentru această funcţie sunt vehiculate mai multe nume, printre care Valeriu Zgonea, Titus Corlăţean şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.
"Mă gândesc serios să candidez la funcţia de secretar general, iar în ceea ce priveşte intenţia domnului Mitrea să candideze la şefia partidului întrebaţi-l pe el", a declarat luni Dragnea, presei prezente la sediul central din Kiseleff.
Preşedintele consiliului judeţean Teleorman a precizat că demisia lui nu a fost influenţată de Vanghelie. "Nu e niciun fel de influenţă, dar nu am vrut ca anumite numiri acolo să se întâmple" a precizat Dragnea. Fostul ministru a mai arătat că dosarul lui la DNA nu a fost redeschis. "Nu s-a redeschis dosarul, dar revenind la viaţa normală unii colegi se gândesc să fie mai multă adrenalină", a mai spus Dragnea.
Surse din partid susţin că liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie ar intenţiona să candideze pentru acest post pe fondul dizgraţiei în care ar fi căzut Dragnea la nivel central. Iniţial, Vanghelie era dat ca favorit pentru unul din posturile de vicepreşedinţi, respectiv pentru locul care i-ar fi pus în mână atribuţiile legate de regiunea Bucureşti-Ilfov. Chiar dacă Dragnea se bucură de sprijinul mai multor lideri locali, Vanghelie ar miza pe bunele relaţii cultivate în ultima vreme cu diverşi preşedinţi de filialel judeţene, dar şi pe propriile calităţi de bun organizator şi coordonator. Totodată, Vanghelie are de gând să pună în serviciul său filialele Giurgiu şi Ilfov, cu a căror reorganizare şi restructurare a fost mandatat. Iniţial, de prima filială ar fi trebuit să se ocupe Dragnea, dar după demisia acestuia din fruntea MAI, evoluţia sa în partid a intrat pe o pantă descendentă. Vanghelie a preluat cu mână forte treburile acestei filiale, reuşind să ia partea leului în negocierile avute cu democrat-liberalii pe marginea împărţirii conducerilor serviciilor descentralizate la nivelul judeţului Giurgiu.
Un alt posibil candidat, deputatul Valeriu Zgonea ar fi dorit de Mircea Geoană pentru ocuparea locului lăsat vacant de Titus Corlăţean. Şi acesta din urmă a fost contactat de preşedintele partidului penztru a discuta o eventuală revenire a sa în funcţie, dar Corlăţean ar fi refuzat, susţin aceleaşi surse. În ceea ce-l priveşte pe Zgonea, acesta s-ar bucura şi de susţinerea liderului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, un aport care l-ar putea transforma într-unul dintre candidaţii cu şanse pentru locul de secretar general al partidului.
PSD va convoca în luna februarie un Comitet Executiv Naţional, pentru a stabili interimatul pentru funcţia de secretar general al PSD şi a valida noi propuneri pentru funcţiile de secretari executivi şi şefi de departamente.Funcţia de secretar general al PSD a devenit vacantă în decembrie, după ce Titus Corlăţean a decis să renunţe la mandatul câştigat la Congresul din 2006.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dragnea secretar general PSD Vanghelie Congres
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close