Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, că dacă peste două zile va fi condamnat, îşi va da demisia din toate funcţiile pe care le deţine, chiar dacă e vorba de o sentinţă în primă instanţă.
Întrebat ce se va întâmpla în cazul unei decizii mai puţin favorabilă a instanţei, în speţă dacă va fi condamnat, Liviu Dragnea a spus sec că funcţiile nu vor mai fi.
"Ştiţi foarte bine răspunsul la întrebarea asta. Nu o să mai fie (funcţiile - n.r.). E normal. Să sperăm totuşi că nu o să fie cazul, eu sper să fie o senţinţă bună pentru mine şi pentru adevăr", a adăugat Dragnea.
Acest lucru înseamnă că Dragnea va renunţa la toate funcţiile deţinute în partid, mai puţin la calitatea de deputat.
În ceea ce priveşte decizia instanţei care va urma vineri, social-democratul nu a vrut să comenteze în niciun fel o decizie a judecătorilor, spunând doar că aşteaptă cu încredere sentinţa.
Liviu Dragnea a fost judecat alături de peste 70 de persoane în dosarul privind fraudele de la referendumdul de demitere a preşedintelui din 2012.
Acuzarea a cerut instanţei, la ultimul termen de judecată, condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei.
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".
Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.
Premierul Victor Ponta a fost şi el audiat, în calitate de martor, la termenul din 11 martie.