Antena 3 CNN Politică Dosarele lui Adrian Năstase ajung din nou la Parchetul General

Dosarele lui Adrian Năstase ajung din nou la Parchetul General

Dosarele lui Adrian Năstase ajung din nou la Parchetul General
09 Sep 2008   •   20:38

Deputaţii jurişti au decis, marţi, retrimiterea la Parchetul General a cererilor de urmărire penală în dosarele "mătuşa Tamara" şi "Zambaccian II" în care este învinuit deputatul PSD Adrian Năstase, pe motiv că probele au fost declarate nule de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a anunţat deputatul liberal Gheorghe Gabor.

Decizia a fost luată cu 16 voturi pentru şi cinci împotrivă, acestea din urmă acordate de patru deputaţi democrat-liberali şi de deputatul PNL Gheorghe Gabor.

"Este problema de conştiinţă a omului politic, care trebuie să răspundă cerinţelor populaţiei, care îi solicită imperativ egalitatea în faţa legii şi dispariţia acestei imunităţi pe care demnitarii o au", a afirmat Gabor, care nu a făcut precizări despre votul celorlalţi deputaţi, argumentând că şedinţa a fost secretă.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Florin Iordache, a precizat că deputaţii jurişti au constatat, după dezbateri de aproximativ o oră, că probele în cele două dosare care îl vizează pe deputatul Adrian Năstase "sunt lovite de nulitate".

"Mai mult, DNA, prin semnătura procurorului general, a încercat să inducă în eroare Parlamentul şi comisia, fiind încă un caz instrumentat politic, care încearcă să aducă la Parlament 25 de dosare într-un caz şi alte cinci în celălalt, pentru a fi mediate politic, în condiţiile în care dovezile sunt lovite de nulitate prin cele două decizii ale Înalte Curţii de Casaţie şi Justiţie", a susţinut Iordache.

El a declarat că deputaţii jurişti solicită procurorului general să trimită alte probe, pentru a se stabili dacă trebuie dat sau nu avizul pentru începerea urmăririi penale.

"Toate converg asupra faptului că DNA nu are probe, nu face decât să disjungă dintr-un dosar în altul, să creeze o falsă imagine că de fapt au probe, dar acestea nu există", a spus vicepreşedintele Comisiei.

În schimb, deputatul democrat-liberal Daniel Buda a fost de părere că membrii Comisiei juridice ar fi trebuit să trimită în plen cererea de urmărire penală, considerând că actele trimise de DNA sunt "suficiente pentru a solicita plenului să aprobe începerea urmăririi penale".

Agerpres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close