România a ''exportat'' în Republica Moldova conceptul de DNA. Iar rezultatul s-a văzut săptămâna aceasta, când un adevărat cutremur s-a produs în justiţia din ţara vecină: 15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reţinuţi, în urma unor descinderi efectuate de procurorii anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) de la Chişinău.
În acest context, Oana Zamfir şi Adrian Ursu au avut-o invitată în ediţia de vinerea aceasta a emisiunii Exces de putere pe cea pe care au numit-o ''noul star politic de la Chişinău'', Maia Sandu, preşedintele ''Partidului Acţiune şi Solidariate'' din Moldova şi candidată la prezidenţiale. Alături de politicianul de peste Prut în emisiune a fost şi Clotilde Armand, vicepreşedintele ''Uniunii Salvaţi România''.
Subiectele au fost legate de recenta acţiune anticorupţie din Republica Moldova, dar şi de colaborarea în plan politic a partidului de peste Prut cu USR-ul condus de Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.
Referitor la relaţia pe care şi-au propus să o dezvolte cele două partide, Clotilde Armand a precizat că va fi vorba în primul rând de un schimb de experienţă.
''Ne bazam pe faptul că oamenii trebuie să se implice şi să creadă în viitorul lor. Experienţa Maiei în educaţie este de mare valoare pentru noi. Ea a avut nişte reforme care trebuiau să se întâmple la noi. Maia s-a luptat mult pentru depolitizarea şcolilor'', a spus vicepreşedintele USR.
Maia Sandu a explicat ce se află, din punctul său de vedere, în spatele acţiunii fără precedent care a provocat un adevărat cutremur în justiţia din Republica Moldova - arestarea celor 15 judecători şi a celor trei executori judecătoreşti, după o operaţiune în forţă condusă de echivalentul DNA-ului din România.