Antena 3 CNN Politică Diana Şoşoacă candidează pentru un loc în Parlament, după ce a fost exclusă din cursa pentru Cotroceni

Diana Şoşoacă candidează pentru un loc în Parlament, după ce a fost exclusă din cursa pentru Cotroceni

diana sosoaca (1)
Diana Şoşoacă. Sursa foto: Hepta
de Mihai Paul    |    17 Oct 2024   •   11:21

Diana Șoșoacă își depune, joi, candidatura pentru alegerile parlamentare pentru un loc în Senat, conform unui comunicat de presă al partidului SOS România, după ce a fost exclusă de CCR din cursa pentru alegerile prezidenţiale. 

Pentru Camera Deputaților lista formațiunii este condusă de fostul PSD-ist, deputatul Dumitru Coarnă.

Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale a fost respinsă de o decizie a CCR în urma unor contestaţii, ceea ce a generat o adevărată controversă în spaţiul public.

Astfel, ieşită din cursa pentru Cotroceni, Diana Şoşoacă vrea să fie iar în Parlament. Diana Șoșoacă a mai fost senatoare după ce a fost aleasă pe listele AUR în legislatura din 2020 și apoi a renunțat la mandat după ce a câștigat un mandat de europarlamentar.

Diana Şoşoacă a candidat și la alegerile prezidențiale, însă Curtea Constituțională a validat contestaţia împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă astfel că aceasta a fost exclusă.

Diana Șoșoacă a trimis şi o scrisoare deschisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care îi cere să ia măsuri împotriva deciziei CCR. „Dacă nu reacționați, veți restaura sistemul fascisto-nazisto-stalinist împotriva căruia spuneţi că luptaţi”, i-a scris lidera SOS România președintei CE. 

×
Subiecte în articol: Șoșoacă SOS România
Parteneri
x close