Antena 3 CNN Politică Diana Șoșoacă și-a anunțat din nou candidatura la Președinție, de data asta, în plenul Parlamentului, îmbrăcată în uniformă militară

Diana Șoșoacă și-a anunțat din nou candidatura la Președinție, de data asta, în plenul Parlamentului, îmbrăcată în uniformă militară

Diana Șoșoacă și-a anunțat din nou candidatura la Președinție, de data asta, în plenul Parlamentului, îmbrăcată în uniformă militară
de Andreea Ştefan    |    25 Iun 2024   •   15:01

Diana Șoșoacă și-a anunțat din nou candidatura la alegerile prezidențiale. De data aceasta, a făcut anunțul de la tribuna Parlamentului, îmbrăcată în uniformă militară.

„Îmi anunț candidatura la Președinția României. Nu veți scăpa de mine și veți învăța să respectați femeile din România, colegele voastre, mamele, surorile, soțiile voastre. Rușine să vă fie tuturor pentru mizerabilul comportament.

Felicitări, doamnelor, că ați rezistat atât de mult acestui comportament. Mulțumesc, domnule președinte. Aș dori să vă mulțumesc pentru că, într-un final, ați înțeles art. 30 din Constituția României, cu privire la dreptul la libera exprimare”, a transmis Șoșoacă în plen.

Şoşoacă a fost îmbrăcată într-o haină militară, spunând că aceasta este „un simbol".

„Pentru că bărbaţii din România au ajuns să fie cei mai fricoşi, femeile vor îmbrăca această îmbrăcăminte militară şi ne vom apăra ţara şi pe voi bărbaţii fricoşi şi bărbaţii grobieni care s-au făcut de râs în acest Parlament. Şi tot de aici, în această haină militară, cu mândrie şi onoare că am servit patria din Parlamentul României, plec înspre Parlamentul European şi vreau să vă anunţ că ne vom revedea pentru că îmi anunţ candidatura la Preşedinţia României. Nu veţi scăpa de mine şi veţi învăţa să respectaţi femeile din România, mamele, soţiile, surorile voastre. (...) O să vă rog să fiţi mult mai respectuoşi cu femeile din Parlamentul României", a adăugat Şoşoacă.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, i-a urat Dianei Şoşoacă „un mandat mai liniştit în Parlamentul European". 

Diana Șoșoacă, ajunsă la Bruxelles vineri, s-a filmat în fața Parlamentului European împreună cu Luis Lazarus, ajuns eurodeputat pe listele formațiunii SOS România.

În clipul filmat și încărcat pe contul Facebook al lui Lazarus, Șoșoacă amenință să fie o prezență energică și combativă în forul legislativ al blocului comunitar.

Lidera formațiunii SOS a promis să le dezvăluie eurodeputaților tribulațiile sale în viața politică de la București.

Ea s-a arătat, pe de altă parte, bucuroasă că va avea un birou al său și a dat de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale de anul acesta, din România.

"Am să duc aici tot ce s-a întâmplat în Parlamentul României, ca să știe toată lumea de mizeriile și de scursurile din Parlamentul României (...) Pentru ce a făcut (George) Simion cu 'te agresez sexual, scroafo', își lua trei ani de închisoare cu executare. M-am săturat de mizeria la care am asistat și de discriminarea la care am fost supusă, de jigniri și de insulte...

Șoșoacă, la Bruxelles: "Stau aici până în decembrie să rezolv niște probleme, după care atac altă poziție"

Bravo mie că sunt grasă, mă! Știți câte grase sunt aici? Bravo nouă! Sunt mândră că sunt grasă și reprezint toate grasele din lumea asta (...) Noutatea: pentru prima dată în patru ani, o să am și eu birou (...) Am nevoie să stau aici câteva luni, până în decembrie, să rezolv niște probleme. Pe urmă o să ne ocupăm de altă poziție", a spus Șoșoacă din fața Parlamentului European.

"Venim la președinție", a completat-o Luis Lazarus.

Formațiunea SOS România, fondată și condusă de Șoșoacă, a înregistrat un scor național de 5,03% la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Drept consecință, șefa formațiunii și Luis Lazarus au căpătat mandate de eurodeputați.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close