Antena 3 CNN Politică Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită. Ideea conducerii colective a PSD, interesantă

Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită. Ideea conducerii colective a PSD, interesantă

Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită. Ideea conducerii colective a PSD, interesantă
22 Ian 2010   •   14:13

Candidatura lui Miron Mitrea la preşedinţia PSD este binevenită ca orice candidatură într-un partid democrat. Importante sunt însă modul în care va reuşi obţinerea sprijinului colegilor şi aplicarea politicilor de stânga, a afirmat vineri, vicepreşedintele Psd, Cristian Diaconescu cel pe care până mai ieri era împins de Mitrea să-şi aroge o candidatură similară.
"Orice candidatură, într-un partid democrat, cum este PSD, este binevenită. E important modul în care reuşeşti să aplici o politică de stânga şi să obţii sprijinul colegilor. Oricum, discuţia publică în legătură cu candidaturi trebuie să înceteze, şi aici noi avem o obligaţie", a comentat Diaconescu candidatura lui Mitrea.
Potrivit lui Diaconescu, nu a venit timpul pentru a discuta de persoane şi structuri, el apreciind că ideea conducerii colective, conturată în dezbaterea de la ISD, ar trebui explorată, fiind interesantă.
El a refuzat să confirme faptul că i-ar fi solicitat sprijinul lui Mitrea pentru preşedinţia PSD, aşa cum a afirmat acesta.
"Nu ştiu la ce discuţie faceţi referire. Nu comentez ceea ce declară colegii mei. E bine să-îi ascult direct pe ei, lucrurile poate nu au fost bine puse în context" a spus Diaconescu.
El a subliniat că "nu se pune problema, deocamdată, a asumării unei candidaturi, ci se pune problema discuţiei în interiorul partidului".
Diaconescu a pledat însă pentru separarea în PSD a funcţiei publice, eventual guvernamentale, de funcţia politică din interiorul partidului, astfel încât cei care reprezintă partidul la nivelul administraţiei publice centrale şi locale să poată da socoteală în faţa structurilor politice. O astfel de măsură ar asigura mai multă rigoare în ce priveşte responsabilitatea politică a celor care pun în aplicare politicile publice ale PSD.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close