Antena 3 CNN Politică Dezbateri privind revizuirea Constituţiei, sub patronajul Camerei Deputaţilor

Dezbateri privind revizuirea Constituţiei, sub patronajul Camerei Deputaţilor

Dezbateri privind revizuirea Constituţiei, sub patronajul Camerei Deputaţilor
21 Ian 2009   •   14:23

Parlamentul va găzdui în data de 30 ianuarie prima dezbatere publică pe tema revizuirii Consituţiei după prezentarea raportului comisiei prezidenţiale pe această temă. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat miercuri că va iniţia o serie de dezbateri în acest sens.
"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor voi iniţia o serie de dezbateri cu privire la revizuirea Constituţiei. De altfel, prima dezbatere va avea loc în 30 ianuarie sub patronajul preşedintelui Camerei Deputaţilor", a precizat Anastase, care a adăugat că discuţiile au loc la iniţiativa Asociaţiei Pro Democraţia.
La aceste evenimente vor fi invitaţi reprezentanţi ai societăţii civile, ai partidelor politice, ai Comisiei prezidenţiale pentru analiza regimului politic şi constituţional. "Îmi doresc să existe o mai mare consistenţă a dezbaterilor parlamentare drept care voi încuraja să folosim un instrument extrem de important, cel al dezbaterilor parlamentare pe teme de actualitate la care să participe pe lângă parlamentari şi reprezentanţi ai Executivului", a adăugat ea.
Anastase a subliniat că are de gând să promoveze Parlamentul ca un "partener al societăţii civile". "În zilele următoare, pe 27 şi 28 ianuarie vom avea o serie de întâlniri cu reprezentaţi ai societăţii civile instituţionalizate. Până în acest moment s-au înscris peste 170 de ONG-uri pentru această întâlnire", a afirmat ea.
Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, instrumentul diplomaţiei parlamentare nu a fost "îndeajuns de bine utilizat" până în acest moment, cetăţenii rămânând cu percepţia că aleşii fac doar "turism de stat". "Intenţionez să propun Biroului Permanent ca fiecare deplasare şi participare internaţională a Parlamentului să fie fundamentată în consonanţă cu obiectivele noastre de politică externă", a susţinut Anastase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor dezbateri revizuire
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close