Antena 3 CNN Politică Deşi este cercetat pentru corupţie, consilierul Ionel Manţog nu se gândeşte la demisie

Deşi este cercetat pentru corupţie, consilierul Ionel Manţog nu se gândeşte la demisie

Deşi este cercetat pentru corupţie, consilierul Ionel Manţog nu se gândeşte la demisie
22 Feb 2009   •   22:04

Scandalul legat de numirea lui Constantin Iancu la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a scos la lumină un alt caz la fel de controversat: Ionel Manţog - consilier la Ministerul Economiei. Jurnalul Naţional scrie în ediţia de luni că, deşi este cercetat în mai multe dosare penale pentru corupţie, Manţog nu se gândeşte să urmeze exemplul colegului său şi să demisioneze.
Demisia lui Constantin Iancu, preşedintele Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, era de aşteptat să fie urmată şi de alţi membri ai PD-L ale căror nume sunt legate o multitudine de dosare. Exemplul cel mai concludent este cel al lui Ionel Manţog, liderul organizaţiei PD-L Gorj. Acesta însă nu are vreun gând de demisie. A declarat chiar pentru Jurnalul Naţional că se consideră nevinovat în doarele în care este acuzat.
"Nu mă interesează motivele pentru care Iancu şi-a dat demisia, în ceea ce mă priveşte, dosarul meu este aproape de finalizare şi sunt convins că voi fi găsit nevinovat. Nu sunt singurul din lotul strămutaţilor de lux trimis în judecată şi nu înţeleg de ce atât scandal pe subiectul acesta", a afirmat Manţog pentru sursa citată.
În 2006, Ionel Manţog a fost trimis în judecată pentru că ar fi prejudiciat, prin falsuri şi alte fapte de corupţie, Complexul Energetic Turceni, companie la care ocupa funcţia de director general. Potrivit Jurnalului Naţional, Manţog ar fi aflat, prin prizma funcţiei, că frontul de lucru al exploatărilor miniere ur­mea­ză să se lărgească. Ştiind care este strategia companiei, de a cumpăra terenurile, dar şi preţul pe care-l oferea Compania Naţională a Lignitului, a cum­părat un teren pe care era construit un coteţ. A venit apoi în faţa colegilor săi de la Turceni şi a negociat strămutarea. Astfel, în schimbul unui teren pe care a plătit 8.000 de lei s-a ales cu o vilă construită de Compania Naţională a Lignitului Oltenia de 600.000 de lei în Târgu-Jiu.
Ionel Manţog mai este urmărit penal în alte patru dosare. În ultimul dintre ele procurorii anticorupţie îl acuză de faptul că şi-a vândut vila pentru care a fost tri­mis în judecată şi care constituite un prejudiciu în dosar. Ionel Manţog a declarat presei că a vândut doar "promisiunea" că va vinde casa după ce jude­cătorii vor constata nevino­vă­ţia sa. O promisiune pe care a încasat 30.000 de euro, lucru confirmat chiar în de­cla­raţia sa de avere, atunci când a fost numit consilier la Ministerul Economiei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Economiei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close