PD-L face apel la Curtea Constituţională pentru a tranşa procedura de anchetare a miniştrilor. Nemulţumiţi de respingerea de către Parlament a unei noi cereri de demarare a anchetei penale în cazul deputatului Adrian Năstase, 52 de deputaţi PDL au depus miercuri, la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, o sesizare de neconstituţionalitate a articolelor din Regulamentul acestui for legislativ care au contribuit ieri, în plen, la respingerea ca ?indamisibilă? a solicitării procurorului general de a relua votul pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase. În opinia deputaţilor democrat-liberali, semnatari ai acestui document, Parlamentul se face vinovat de imixtiune în justiţie, negând dreptul acestei instituţii de a îşi urma cursul firesc şi legal.
Iniţiată de deputatul PDL Mihail Boldea şi semnată de 52 deputaţi PDL, sesizarea acuzaă nconstituţionalitatea articolellor 154, 155 şi 156 din Regulamentul Camerei, care au stat la baza deciziei luate ieri în plenul Camerei în cazul Năstase.
"Principiul după care îşi desfăşoară activitatea Parlamentul este al succesiunii actelor în timp, ultimul act fiind cel care produce efecte juridice. Puterea judecătorească este cea care are la bază principiul conform căruia ultima sentinţă pronunţată este definitivă şi irevocabilă, putând fi modificată ulterior numai în cazuri excepţionale. Astfel, hotărârile Camerei într-o anumită materie, inclusiv cea penală, nu au putere de lucru judecat, iar o a doua hotărâre pe acelaşi subiect nu este inadmisibilă" se mai arată în textul sesizării, care urmează a fi transmisă Curţii Constituţionale.
Antena3.ro