Antena 3 CNN Politică Deputaţii PDL fac scut în jurul lui Udrea: PNL şi PSD, acuzate de aservirea politică a aparatului tehnic al Camerei

Deputaţii PDL fac scut în jurul lui Udrea: PNL şi PSD, acuzate de aservirea politică a aparatului tehnic al Camerei

Deputaţii PDL fac scut în jurul lui Udrea: PNL şi PSD, acuzate de aservirea politică a aparatului tehnic al Camerei
18 Sep 2009   •   16:34

PSD şi PNL folosesc ?abuziv? structurile şi aparatul tehnic al Camerei în scopuri politice, au acuzat ieri membrii grupului parlamentar al deputaţilor PDL, referindu-se la modul în carea fost trataă plângerea ministrului Elena Udrea cu privire al constituirea comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de ministrul Turismului în acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României. Cele două partide sunt acuzate că au folosit ?ilegal? anumite departamente parlamentare pentru a justifica înfiinţarea Comisiei "comandându-şi diverse puncte de vedere care să le justifice modul abuziv în care au decis să funcţioneze această comisie". Parlamentarii PDL susţin că unul din astfel de structuri aservite interselor politice ar fi Departamentul Legislativ al Camerei Deputaţilor, condus de Nicu Vasilescu, membru al PSD
"Constatăm cu îngrijorare că alianţa PSD- PNL constituită la nivelul Camerei Deputaţilor şi-a subordonat împotriva oricăror reguli sau cutume Departamentul Legislativ al Camerei Deputaţilor, condus de Nicu Vasilescu, membru al PSD. Acesta, sub presiunea aplicată constant de grupurile PSD şi PNL la nivelul funcţionarilor, a emis un punct de vedere în care aspectul tehnic, profesional, este inexistent, fiind înlocuit cu interpretarea politică a celui care l-a întocmit", se arată în comunicatul PDL semnat de liderul grupului PDL din Camera deputaţilor, Mircea Toader.
Democrat-liberalii mai susţin că "membrii comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de ministrul Turismului, care se află într-un grav conflict de interese prin calitatea de membru al comisiei dar şi cea de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor", au refuzat ca sesizarea depusă de ministrul Elena Udrea să fie remisă Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, singurul for abilitat să analizeze situaţia de incompabilitate şi de ilegalitate în care se află această comisie încă de la înfiinţare, preferând în schimb să tranşeze această situaţie prin intermediul unui "simplu departament care le este subordonat politic".
"Potrivit art. 54, lit i din Regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciilor Camerei Deputaţilor, Direcţia procedură Legislativă, Sinteze şi Evaluări are ca atribuţie, printre altele, întocmirea la cererea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a punctelor de vedere privitoare la interpretarea legii. În aceste condiţii, considerăm ca Departamentul Legislativ şi-a încălcat atribuţiile, depăşind cu mult interpretarea legii, ajungând chiar la aprecieri şi consideraţii personale, care depăşesc cadrul legal. Mai mult, Biroul Permanent nu a solicitat Departamentului Legislativ un punct de vedere pe această temă?, mai invocă deputaţii democrat-liberali.
Semnatarii demersului solicită la final membrilor comisiei Udrea să înceteze "practicile politice pe care le-au impus în legislatura în care au condus împreună această Cameră şi să respecte Regulamentul de Funcţionare al Camerei precum şi Constituţia României". În paralel, ei mai cer Secretarului General al Camerei să analizeze situaţia dată şi să ia măsurile disciplinare în consecinţă în ceea ce-l priveşte pe şeful Departamentului Legislativ, Nicu Vasilescu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close