Contra cronometru! Aşa a lucrat bucătarul care a dat, vineri, prima probă pentru postul de şef în restaurantul Senatului. Ca să ajungă la inima şi stomacul aleşilor, specialistul a pus în meniu, printre specialităţi pretenţioase, şi tradiţionalele sărmăluţe.
Şi a început examenul! Juraţii, angajaţi ai Senatului, au trecut la marea degustare. Şi apoi la notare.
Supa de legume pare să-i fi convins.
Felul 2, o delicatesă demnă de aleşii neamului: păstrăv la cuptor. Eticheta a lăsat însă de dorit. Au lipsit tacâmurile potrivite. Dar examenul a continuat.
Corvoada juraţilor din Senat se va prelungi şi săptămâna viitoare. Două firme s-au înscris pentru preluarea restaurantului parlamentarilor. Pe lângă un gust bun, meniul trebuie să aibă şi un preţ bun. O ciorbă, felul doi şi o salată trebuie să coste 20 de lei.
Senatorii vor primi, în schimb de la firma câştigătoare, o taxă de 2.000 de euro lunar, iar dacă lucurile vor merge bine, chiar şi o parte din profit.