În cei trei ani de când ocupă această demnitate, Victor Roman nu a luat decât o singură dată cuvântul în plen, şi atunci dintr-o obligaţie constituţională, când a depus jurământul de credinţă. Ca membru al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, s-a remarcat printr-o iniţiativă care a scandalizat opinia publică, privind modificarea Codului Penal în sensul de a permite parlamentarilor să-şi angajeze rude, propunere care nu s-a mai concretizat.
Dacă pentru rezolvarea problemelor ţării, pentru care alegătorii l-au trimis să-i reprezinte în forul legislativ, nu s-a agitat prea mult, în schimb, firmele deputatului de Vrancea au prosperat şi în anul 2014, graţie contractelor pe bani publici încheiate cu primării din judeţele Vrancea şi Bacău. Societatea Comercială Roman Impex Prest SRL, care are ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii de drumuri, a obţinut în 2014 un număr de 17 contracte, toate atribuite prin cerere de oferte. Contractele însumează o valoare de 45.231.320 de lei, adică mai mult de zece milioane de euro, fiind astfel printre cei mai fericiţi beneficiari de fonduri publice din judeţ, scrie adevarul.ro.
În vârstă de 56 de ani, Victor Roman a fost până la Revoluţia din 1989 tehnician auto. Debutul în politică şi l-a făcut la 46 de ani, în anul 2004, an în care a terminat şi o facultate particulară din Bacău. Acesta a fost ales consilier judeţean pe listele PSD, iar anul următor a ajuns vicepreşedinte al PSD Vrancea şi responsabil de zona de nord a judeţului, acolo unde îşi are în prezent şi colegiul de deputat.
Informaţiile prezentate de ştiripesurse.ro au fost comentate în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.
Întrebat dacă şi-a făcut datoria faţă de alegători, deputatul Victor Roman a răspuns: “Faţă de alegătorii de Vrancea, da”.
Deputatul a confirmat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Subiectiv, că a luat cuvântul o singură dată în Parlament, motivul fiind, potrivit spuselor sale, că este „emotiv”.