Antena 3 CNN Politică Depunerea moţiunii de cenzură a PNL împotriva asumării codurilor juridice, pusă în pericol de UDMR

Depunerea moţiunii de cenzură a PNL împotriva asumării codurilor juridice, pusă în pericol de UDMR

Depunerea moţiunii de cenzură a PNL împotriva asumării codurilor juridice, pusă în pericol de UDMR
22 Iun 2009   •   15:11

Intenţia liberalilor de a formula o moţiune de cenzură ca replică la adoptarea codurilor juridice prin asumarea răspunderii ar pute să eşueze datorită lipei de sprijin maniofestate chir de foşti colegi udemrioşti de guvernare. Chiar dacă prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că, în cadrul şedinţei BPC, s-a reconfirmat decizia anterioară de depunere a unei moţiuni de cenzură pe Coduri, sprijinul semnăturilor parlamentarilor UDMR nu este sigur. Potrivit unor surse din cadrul Uniunii, răspunsul ar fi unul negativ, parlamentarii udemeriştii declarându-sre mulţumiţi de faptul că o parte din amendamentele lor au fost acceptate în cadrul lucrărilor comisiilor parlamentare speciale.
?Am reconfirmat hotărârea de a depune moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Boc pentru asumarea răspunderii pentru adoptarea celor două Coduri?, a anunţat Orban.
Întrebat dacă PNL contează pe sprijinul UDMR, prim-vicepreşedintele PNL a e vitat un rspuns tranşant, susţinând că partidul său va încerca să obţină susţinere şi din partea altor parlamentari, nu numai ai Uniunii lui Marko Bela.
Orban a recunoscut că deşi UDMR nu a dat un răspuns negativ clar că nu ar susţine moţiunea de cenzură, nu a lansat nici un semnal de spriijin al iniţiativei liberale. ?Până în momentul de faţă nu avem un răspuns clar, dar repet: nu ne interesează să obţinem semnături pentru moţiunea de cenzură numai de la UDMR, ne interesează să obţinem de la orice parlamentar care are o urmă de conştiinţă faţă de alegătorii din colegiu?, a susţinut liderul PNL.
?Suntem în continuare în discuţii cu UDMR, dar nu vom cere semnături numai de la parlamentarii UDMR, vom încerca să cerem semnături de la toţi acei parlamentari care nu sunt de acord şi de-a lungul timpului şi-au exprimat dezacordul faţă de modul de adoptare a acestor Coduri?, a explicat Orban.
El a precizat că textul moţiunii de cenzură este ?aproape finalizat? şi că se va referi la amebele coduri juridice, chiar dacă vor fi asumate de guvern separat.de cenzură?, a explicat el, adăugând că textul moţiunii de cenzură este ?aproape finalizat?.
?Considerăm o bătaie de joc faţă de cetăţenii români ca două acte normative care le afectează viaţa într-o măsură extrem de importantă să fie adoptate în dispreţul unei consultări publice, în dispreţul societăţii civile şi al punctelor de vedere prezentate de societatea civilă. Ca atare, considerăm că cele două Coduri (?) nu trebuie adoptate în acest fel, iar PNL nu poate accepta dispreţul Guvernului faţă de opinia publică şi faţă de societatea civilă?, a mai comentat Orban.
Surse parlamentare udemeriste susţin însă că liberalii ar fi fost deja înştiinţaţi că nu se vor ralia acestui demers. ?Nu avem motive să susţinm o aseemenea acţiune. Am lucrat bine în comisiile speciale, ne-au fost acceptate amendamente şi au avut loc şi consultări cu societatea civilă?a comentat, sub imperiului anonimatului, un parlamentar UDMR.
Totuşi, conducerea PNL speră să-i convingă pe colegii din opoziţie de necesitatea acestui demers, fiind posibile noi consultări pe această temă între liderii grupurilor parlamentare al celor două formaţiuni în următoarele trei zile, termenul limită pe care opoziţia îl are pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la final de sesiune legislativă..
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close