Antena 3 CNN Politică Departamentele PSD, curăţate de oamenii lui Geoană: Cătălin Voicu, schimbat de Ponta cu Ioan Stan

Departamentele PSD, curăţate de oamenii lui Geoană: Cătălin Voicu, schimbat de Ponta cu Ioan Stan

Departamentele PSD, curăţate de oamenii lui Geoană: Cătălin Voicu, schimbat de Ponta cu Ioan Stan
12 Mar 2010   •   11:42

Conducerea PSD a dat primul semn de disociere faţă de senatorul Cătălin Voicu, aflat în prezent în vizorul justitiţiei pentru luare de mită şi fals în înscrisuri. La ordinul liderului Victor Ponta, preşedintele Consiliului naţional, Adrian Năastse l-a tăiat de pe lista de şefi de departamente ai CN, înlocuindu-l cu Ioan Stan. De altfel, cei doi social-democraţi au efectuat joi, la Consiliul Naţional, o adevărată operaţiune de curăţenie de primăvară în rândurile şefilor de departamente ale PSD. Din cei numiţi mai acum un an în posturi de coordonatori ai departamentelor CN, doar şapte s-au văzut reconfirmaţi pe lista lui Năstase: Ion Cindrea, Adrian Păunescu, Iulian Iancu, Maria Lazea, Sorin Bota, Florian Popa şi Octavian Ştireanu.

Alţi doi foşti şefi de departamente, Titus Corlăţean şi Robert Negoiţă au fost postaţi în funcţii de vicepreşedinţi plini prin voturile delegaţilor veniţi la ultimul Congres PSD.

Unii şefi de departamente au dispărut înainte de vreme din vechea structură a departamentelor PSD, preferând migrarea la alte formaţiuni politice sau la independenţi, cazul fostului şef al departamentului de sinteză şi comunicare publică, Dan Mihalache, trecut la liberali sau al actualilor ?independenţi? Valentin Steriu şi Şerban Mihăilescu, coordonatori ai departamentului de agricultură, silvicultură şi politică rurală şi, respectiv, a cancelariei Consiliului Naţional.

Cea mai semnificativă schimbare o reprezintă înlocuirea senatorului Cătălin Voicu din fruntea departamentului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională al PSD. Anchetat de DNA pentru luare de mită şi fals în documente, vizat cu ridicarea imunităţii sale parlamentare şi trimiterea după gratii, Voicu nu s-a bucurat de prea multă susţinere din partea noului lider PSD, Victor Ponta.

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană a sugerat că graba cu care se cere arestarea lui Voicu este excesivă. Liderul PSD Bucureşti şi prietenul senatorului, Marian Vanghelie a anunţat că este dispus să se retragă din politică dacă se dovedeşte că Voicu a primit mită.

În schimb, Ponta şi cu Adrian Năstase au dat ieri un semn clar de lepădare de Cătălin Voicu. Potrivit unor surse social-democrate, Ponta i-a solicitat lui Năstase să caute un înlocuitor pentru senator în fruntea departamentului pe care îl conducea, fapt care s-a şi produs, funcţia fiind preluată de liderul PSD Dâmboviţa, Ioan Stan.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close