Antena 3 CNN Politică Denunţ penal al Monicăi Iacob Ridzi împotriva membrilor comisiei care au anchetat-o

Denunţ penal al Monicăi Iacob Ridzi împotriva membrilor comisiei care au anchetat-o

Denunţ penal al Monicăi Iacob Ridzi împotriva membrilor comisiei care au anchetat-o
16 Sep 2009   •   12:51

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a luat exemplu de la colega sa de partid Elena Udrea şi a decis să pună sub semnul întrebării credibilitatea membrilorcomisiei de anchetă care s-au ocupat de presataţia sa în fruntea Ministerului Tineretului. Fostul ministru nu a optat pentru o reclamaţie la conducerea Camerei Deputaţilor, ci la o plângere penală la Parchetul General prin care îi acuză pe membrii comisiei de anchetă de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de încercarea de a determina mărturia mincinoasă din partea martorilor audiaţi în cazul său. De remarcat că demersul lui Rizdi nu-i vizează şi pe membrii democrat-liberali din comisie.

Citând informaţiile apărute în presă de al discuţiile înregistrate ale membrilor comisiei Udrea, Monica Iacob Ridzi îi învinuieşte pe membrii comisiei parlamentare că ar fi încercat să obţină mărturii mincinoase, prin influenţarea martorilor audiaţi în cazul său.
În controversata înregistrare, unul din membrii comisiei Udrea recomandă colegilor să verifice toate informaţiile prin metode specifice, inclusiv ascultarea telefoanelor, ?aşa cum s-a întâmplat în cazul Ridzi?, care i-ar fi silit, ?de frică?, pe unii dintre cei implicaţi în elaborarea contractelor de promovare ale ministerului să ?o bage atât de adânc?.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului îi mai acuză pe membrii comisiei de anchetă că au verificat, în paralel, aceleaşi fapte aflate deja în ancheta Direcţia Naţională Anticorupţie.

?La data de 23 iunie 2009, deci în aceeaşi zi cu data la care Direcţia Naţională Anticorupţie a înregistrat şi demarat cercetările în dosarul penal având ca obiect faptele derulate cu ocazia organizării ?Zilei Tineretului?, prin Hotărârea nr. 26 a Camerei,  s-a hotărât înfiinţarea ?Comisiei Parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura doamnei Monica Iacob Ridzi pentru organizarea Zilei Tineretului?, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Membrii PSD, PNL şi UDMR ai comisiei mai sunt învinuiţi că ar fi încălcat articolul 74 alineatele 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit cărora ?anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată?, respectiv ?o anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei?. Ridzi face referire şi la prevederile articolul 8 alineatul 1 din Regulamentul de organizare şi funcţionare  al ?Comisiei?, care stipulează că ?anchetele parlamentare nu pot avea obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se  află pe rolul unor instanţe de judecată?,
Plângerea penală a fostului ministru al Tineeretului îi vizeză numai pe Alina Gorghiu, Nicolae Bănicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcău, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu şi Anghel Stanciu, membri ai comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Membrii PDL din comisie sunt exceptaţi.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close