Antena 3 CNN Politică Demersul PRM de anulare a delimitării colegiilor uninominale, respins în instanţă

Demersul PRM de anulare a delimitării colegiilor uninominale, respins în instanţă

Demersul PRM de anulare a delimitării colegiilor uninominale, respins în instanţă
29 Apr 2009   •   11:06

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi ca neîntemeiată acţiunea prin care PRM cerea anularea hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
PRM solicitase, într-o altă acţiune în instanţă, suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, până se ajunge la o soluţie în privinţa cererii de anulare a actului normativ. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PRM. Partidul România Mare nu a probat că Hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale ar produce "consecinţe grave sau imposibil de înlăturat", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti la decizia de respingere a cererii formaţiunii politice de suspendare a hotărârii.
Guvernul a reacţionat la demersul PRM arătând că acţiunea acestui partid nu poate să fie admisă, deoarece alegerile s-au făcut deja. În replică, vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a precizat că acţiunea se referă atât la prezent cât şi la viitor, pentru următoarele alegeri uninominale, care vor fi organizate în baza acestei hotărâri de Guvern.
Procesul în care PRM cere anularea hotărârii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale arevenit la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Curtea Constituţională a respins excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de PRM în această cauză.
Antena3.r

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close