Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier

Klaus Iohannis amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier

o_1b4j4o8om1lbq1e96163u45l1ah18.jpg
22 Dec 2016   •   13:31

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pe tema viitorului premier:

"Consultările s-au încheiat după două zile, am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru funcția de prim-ministru, PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac.

Între timp s-a constituit o coaliția majoritară în Parlament, formată din PSD și ALDE. În consecință în zilele următoare voi avea discuții pe această temă, iar desemnarea va avea loc după Crăciun.

Și-n acest context, dați-mi voie să vă spun Sărbători fericite!"

 

URMĂREȘTE LIVE ANUNȚUL PREȘEDINTELUI PE ANTENA 3

Sevil Shhaideh este propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru. Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a spus că "deocamdată" nu poate solicita această funcţie pentru sine.

"O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată", a afirmat Dragnea, după consultările de la Cotroceni.

Președintele Iohannis a avut și săptămâna trecută consultări cu partidele parlamentare, la care PSD și ALDE nu au participat deoarece nu se anunțase rezultatul final al scrutinului din 11 decembrie.

Citește și: Sevil Shhaideh, biografie. Cine este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

"Eu sunt un om consecvent și tot ce am spus în această campanie va fi respectat. Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Dacă această propunere va fi refuzată, fără motiv constituțional, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile să facă guvernul", a explicat Liviu Dragnea, miercuri.

Președintele PNL, Raluca Turcan, a opinat că propunerea PSD – ALDE pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, este dovada “obsesiei de control a domnului Liviu Dragnea”.

Nicușor Dan, liderul delegației USR, a explicat că majoritatea parlamentară l-a propus "pe Liviu Drangea, printr-un interpus" pentru funcția de premier.

UDMR va vota în Parlament propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier - Sevil Shhaideh, dacă aceasta va fi desemnată de şeful statului, a anunţat miercuri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Traian Băsescu a anunțat că delegația PMP a făcut și o propunere pentru funcția de premier a României, în persoana lui Eugen Tomac.

Liderul delegației minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a anunțat după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că minoritățile vor vota pentru Sevil Shhaideh, în Parlament, dacă propunerea PSD - ALDE va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close