Potrivit acestora, procedura a fost declanşată pe baza unei sesizări primite de ANI. În paralel, ANI verifică şi averile a patru judecători de la CCR.
Ioan Predescu este suspectat că are nouă conturi bancare nedeclarate în declaraţia sa , suma acestora ridicându-se la aproape 50.000 de euro, cu mult peste veniturile sale de judecător la CCR.
Inspectorii de integritate mai verifică modul în care Aspazia Cojocaru şi-a cumpărat o casă de 200 de metri pătraţi, Toader Tudorel a achiziţionat patru terenuri, iar Petre Lăzăroiu un ansamblu iconografic în valoare de 100.000 de euro.
Dispoziţii generale ale Legii de înfiinţare a ANI, precum şi privind publicarea declaraţiilor de avere au fost declarate neconstituţionale de CC, care a extins discuţiile asupra acestei legi în urma excepţiilor de neconstituţionalite ridicate în procesul ANI-medicul Şerban Brădişteanu.
Curtea Constituţională (CC) a examinat din oficiu întreaga Lege ANI şi a constat neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii, potrivit minutei transmise de avocata medicului Şerban Brădişteanu, Alice Drăghici.
Potrivit articolul 147 din Constituţie, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord aceste prevederi cu cele ale legii fundamentale.
Antena3.ro