Conducerea Camerei nu a putut lua, marţi, din cauza lipsei de cvorum, o decizie privind cererea DNA referitoare la Miron Mitrea. Bogdan Olteanu, preşedintele forului a anunţat că va solicita CSM un punct de vedere privind accesul parlamentarilor la dosarul acestuia. În cadrul Biroului Permanent s-a purtat doar o discuţie consultativă, din cauza lipsei de cvorum. Olteanu a precizat că propunerea de a sesiza CSM, pentru a stabili modul în care se va administra dosarul deputatului Miron Mitrea, a aparţinut grupului parlamentar PD-L.
"S-a invocat riscul ca o eventuală facere publică a dosarului domnului Mitrea să compromită anchetarea şi judecarea cauzei. S-a ridicat întrebarea de ce, în decembrie, preşedintele Băsescu nu a primit dosarul cauzelor, aşa cum a anunţat public, iar Camerei i-a fost trimis acest dosar. S-a pus problema în ce măsură deţinerea sau distribuirea acestui dosar poate sau nu să afecteze cauza. Suntem în faţa unei situaţii fără precedent?, a declarat Olteanu.
Olteanu a cerut ca luni, 5 mai, toţi colegii din Biroul Permanent şi liderii de grupuri să fie în mod special convocaţi, pentru a nu mai fi puşi în situaţia neplăcută de a nu avea cvorum. La şedinţa de marţi a Biroului Permanent, unde s-a discutat sesizarea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea, au fost prezenţi şase din cei 13 membri ai acestui for.
Avizele pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Miron Mitrea şi Paul Păcuraru au intrat luni în discuţia parlamentarilor. Între timp conducerea camerei Superioare a Parlamentului ia în discuţie solicitarea DNA de aviz pentru urmărirea penală a ministrului muncii Paul Păcuraru, care are şi calitatea de senator.
Luni, DNA a emis un comunicat în care se precizează că fostul minitru Miron Mitrea, în prezent membru al Camerei Deputaţilor, urmează să fie urmărit penal pentru ? săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie?.
Miron
Mitrea nu a vrut să comenteze solicitarea DNA. El nu a precizat
decât că ?se merge pe procedura legală? şi că îi
este ?absolut indiferent? ce decizie va lua Palamentul în
acest caz.
Paul Păcuraru se află în atenţia DNA pentru că ar fi
intervenit la companii de stat pentru ca acestea să acorde contracte
de formare profesională firmei deţinute de fiul său.
Ministrul
este acuzat că a facilitat încheierea unor contracte
energetice pe bani publici pentru firma Formenerg. Ministrul
recunoaşte existenţa dosarelor, dar neagă orice intervenţie în
afacere.
?Este o invenţie ca eu să mă adresez lui Morega ca să-l
ajute pe fiul meu?, declara Păcuraru la declanşarea scandalului.
Dosarul a intrat în atenţia presei din noiembrie anul
trecut, când preşedintele Băsescu i-a cerut premierului
Tăriceanu să-i remanieze pe miniştrii Paul Păcuraru şi Tudor
Chiuariu.
Antena3.ro