Antena 3 CNN Politică Dealul Cotrocenilor, urcat de liderii coaliţiei pentru rezolvarea ultimelor numiri guvernamentale

Dealul Cotrocenilor, urcat de liderii coaliţiei pentru rezolvarea ultimelor numiri guvernamentale

Dealul Cotrocenilor, urcat de liderii coaliţiei pentru rezolvarea ultimelor numiri guvernamentale
17 Feb 2009   •   11:35

Liderii coaliţiei PSD-PDL urcă marţi dealul Cotrocenilor pentru a reglementa împreună cu şeful statului, Traian Băsescu ultimele diferende legate de numirile în funcţii dorite de PSD şi tărăgănate de premierul Emil Boc. La două luni de la formarea noului executiv, liderii partidelor de guvernământ mai au încă probleme pentru a ajunge la o înţelegere deplină asupra împărţirii şi numirilor în diverse funcţii, în special în posturile de secretari de stat.
De la formarea noului guvern nu trece nici o săptămână fără ca PSD sau PDL să reproşeze celeilalte tabere şicanele la care sunt supuse, ultimele diferende sunt legate de refuzul primului ministru Emil Boc de a o numi pe Maia Teodoriu, propunerea PSD, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, o instituţie în cazul căreia cele două partide au decis ca numirile în funcţii să fie apolitice. Maia Teodoriu a mai fost secretar de stat în guvernul Năstase, pe vremea în care ministru al Justiţiei era Rodica Stănoiu. Ea a fost dată afară odată cu venirea Monicăi Macovei în fruntea ministerului.
Boc întârzie şi validarea la MAE, pentru un post de secretar de stat pe probleme de afaceri strategice a pesedistei Natalia Intotero. La rândul lor, unii social-democraţi, precum Victor Ponta au solicitat schimbarea lui Ionel Manţog de la conducerea complexulului energetic Turceni, refuzul democrat-liberalilor iscând dispute aprinse în cadrul coaliţiei dar şi în cadrul PSD, acolo unde, potrviti unor surse, Ponta s-a plâns colegilor că liderii PDL "impun deciziile prin ţipete?, reproşând conducerii partidului că tolearează această stare de lucruri.
Potrivit unor surse din cele două partide, diferendele iscate de impărţeala ultimelor funcţii cu miză ar putea fi soluţionate la Cotroceni, liderii coaliţiei urmând a se întâlni astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia unei dezbateri organizate pe tema raportului pe Justiţie făcut public de Comisia Europeană. Convenită pentru ora 17.00, la întâlnire vor participa câte cinci reprezentanţi ai fiecărui partid, specialişti pe justiţie, precum şi membri ai CSM.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close