Antena 3 CNN Politică De la Constituţie la răfuieli. Antonescu: Daţi la rindea, tăiaţi lemne. Boc: Repar greşelile lui Tăriceanu

De la Constituţie la răfuieli. Antonescu: Daţi la rindea, tăiaţi lemne. Boc: Repar greşelile lui Tăriceanu

De la Constituţie la răfuieli. Antonescu: Daţi la rindea, tăiaţi lemne. Boc: Repar greşelile lui Tăriceanu
19 Mar 2010   •   12:14

Liderii PDL şi PNL, Emil Boc şi Crin Antonescu au ieşit joi seară, din registrul unei dezbateri pe tema revizuirii Constituţiei pentru a se răfui personal. Dacă Antonescu i-a reproşat primului ministru că pare mai ocupat să dea "la rindea" sau îşi "îngraşă clientela cu prime", Boc i-a replicat susţinând că este ocupat să repare în fiecare zi greşelile lui Tăriceanu şi Năstase, care "au dat pensii de lux".
"Acum trebuie să ne uităm fiecare ce am făcut, dar hadeţi să nu mai facem o Constituţie aşa cum a fost, prima pentru Iliescu, a doua pentru Năstase, iar a treia să spunem că vrem să o facem pentru preşedintele Băsescu. Să uităm de acest capitol. Haideţi să facem o Constituţie, să o înbunăţăţim pornind de la ce au votat românii şi să nu facem niciun fel de referirela mandatul în exerciţiu al preşedintelui. 2010 discutăm în Parlament şi facem propunerea de revizuire a Constituţiei, 2011 facem referendumul şi cu un an înainte de alegerile parlamentare din 2012 avem Constituţia revizuită cu Parlament unicameral şi îi îi respectăm şi pe români timpul lor şi faptul că au venit să dea un vot", i-a recomandat Boc omologului său liberal.
"Nu vreau să cad în situaţia de a juca într-o operetă împreună cu dumneavoastră în care eu nu vreau să joc. Adică noi care vorbim despre români, despre drepturi, despre Constituţie, şi dumneavoastră ne invitaţi aşa tovărăşeşte, ŤDome', să stăm să facem o Constituţie împreunăť. Stăm, domnul e prim-ministru, dar până să stăm, dumneavoastră sunteţi de acord că e normal ca să avem cât de cât încredere unii în alţii, că ar trebui să încetaţi să vă bateţi joc de români " a contracarat stârnit Crin Antonescu.
Uşor nervos, premierul i-a înrerupt interlocutorul amintindu-i că problema modificării Constituţiei a fot impusă de români prin vot. "Dar n-ar trebui să aveţi încredere în voinţa românilor, domnule Antonescu, n-aţi dori să aveţi încredre şi în români? Sunt cei şapte milioane de oameni au fost la referendum. De ce nu aveţi încredere în ei?" i-a imputat Boc liderului liberal.
De la simple săgeţi verbale la atacuri directe nu a fost decât un pas, făcut imediat de preşedintele PNL.
"Domnule Boc ce e poporul pentru dumneavoastră? Sunt acei oameni de care vă bateţi joc..."ricanat Antonescu.
"Sunt acei şapte milioane de români care au fost la referendum, de ce nu aveţi încredere în ei?", a reiterat Boc.
La rândul său, Crin Antonescu i-a cerut lui Boc să-i demonstreze ce face el ca premier pentru românii pe care îi invocă atât.
"Ce faceţi dumneavostră în fiecare zi? Ce faceţi? Daţi la rindea, tăiaţi lemne, vă îngrăşaţi clientela cu prime? Câte prime, în vreme ce le cereţi cumpătare românilor, au oamenii dumneavostră din Guvern, din Agenţiile clienţilor?Deci dumneavoastră înţelegeţi prin popor şi prin "români" doar cei care la anumite momente votează pentru ce doriţi dumneavoastră sau domnul Băsescu", a susţinut Antonescu
"Domnule Antonescu, nu vă permit să vorbiţi în acest fel, pentru că eu ştiu ce povară duc în fiecare zi, în timp ce dumneavoastră vă plimbaţi prin Parlament" a replicat din ce în ce mai iritat Boc.
"Sunt lucruri pe care eu le-am criticat pentru că le-a făcut Tăriceanu, acele lucruri fac eu în momentul de faţă, repar greşelile lui Tăriceanu, ale lui Năstase, când au dat pensii de lux, deci astăzi avem o problemă au dat pensii guvernamentale cu sutele şi le-am tăiat. Asta fac eu", i-a continuat actualul premier, întrebându-l dacă PNL nu şi-l asumă pe Tăriceanu.
Crin Antonescu a subliniat că PNL şi-l asumă pe Călin Popescu Tăriceanu şi a aîncercat să îndepărteze discuţia de la acest subiect întrebându-l din nou pe democrat.liberal câte prime sunt acum în Guvernul său. "Vă bateţi joc de profesori şi de ceilalţi? (...) dau eu prime clienţilor mei, îmi bat eu joc de bâtrâne spunându-le Ťda, da, da, o să facem pentru voiť?", l-a mai întrebat retoric liderul liberal pe premier.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close