În discursul ţinut în faţa Congresului, Dan Voiculescu a atras atenţia asupra momentului, extrem de grav pentru România, în care are loc congresul conservatorilor. Voiculescu a făcut referire la faptul că este al patrulea an în care România are parte de haos, în locul unei conduceri administrative adevărate. În opinia sa, multe dintre dezechilibrele din societatea românescă sunt generate chiar de şeful statului.
Noul preşedinte ales al Partidului Conservator este Daniela Popa. După numărarea voturilor Daniela Popa a întrunit un număr de 570 de voturi pentru în timp ce Florian Anghel a adunat numai 557. Numai 85 dintre cei care au participat la Congres l-au preferat ca preşedinte pe Sabin Cutaş. Statutul partidului spunea însă că sunt necesare jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, iar cele 570 de voturi primite de Daniela Popa nu erau suficiente. Foarte mulţi dintre cei care au participat la congres au crezut că în această situaţie se va organiza un al doilea tur de scrutin. Lucrurile nu au stat însă aşa. Cel de-al treilea clasat în lupta pentru puterea partidului a anunţat că oferă voturile sale Danielei Popa. Cu voturile lui Sabin Cutaş cu tot Daniela Popa trecea pragul de 601 voturi, moment în care tabăra susţinătorilor lui Florian Anghel a explodat. Modalitatea de vot a fost contestată zgomotos şi în scurt timp în sală au rămas susţinătorii Danielei Popa.
SCANDAL LA ALEGERILE CONSERVATORILOR (partea 1)
Pe hol, cei care l-au votat pe Florian Anghel au cerut demisia preşedintelui proaspăt ales şi au acuzat conducerea de furt. Partidul s-a împărţit astfel în două tabere. După ce spiritele s-au mai calmat. Florian Anghel a anunţat că nu demisionează din partid, dar nu a spus dacă va contesta sau nu alegerile.
SCANDAL LA ALEGERILE CONSERVATORILOR (partea a 2-a)
Daniela Popa declarat că va dori să fie un lider al echipei de partid şi al soluţiilor pentru electoratul conservatorilor. ?Am curajul să vă cer încrederea, pentru că argumentele mele se bazează pe fiecare zi petrecută la partid, fără să fug de greu sau la mai bine, pe zecile de iniţiative transformate în legi care arată că mi-am făcut datoria de parlamentar, pe anii de negocieri parlamentare, pe campania câştigătoare din 2004 şi pe toţi cei 18 ani de luptă politică.?
Ea a pledat pentru dezvoltarea sistemelor de parteneriat social. ?PC trebuie să aibă ca partener cetăţeanul. Avem şansa de a deveni forţa de echilibru care să decidă victoria unuia dintre cele două blocuri politice care se luptă acum. PC trebuie să evalueze, pe de altă parte, acţiunile acestui guvern care a eşuat în programele destinate segmentelor sociale defavorizate?, a subliniat deputatul conservator.
La Congres au fost invitaţi şi lideri politici importanţi. Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban şi secretarul general al PSD Titus Corlăţean au vorbit despre un viitor politic pe care atât liberalii cât şi social-democraţii îl văd alături de conservatori.
DAN VOICULESCU: ROMÂNIA NU ESTE BĂSESCU
LUDOVIC ORBAN ŞI TITUS CORLĂŢEAN INVITAŢI LA CONGRESUL PC
Antena3.ro