Antena 3 CNN Politică Daniel David, întrebat dacă vrea să candideze la prezidențiale: „Doar dacă studiile arată că am cele mai mari șanse”

Daniel David, întrebat dacă vrea să candideze la prezidențiale: „Doar dacă studiile arată că am cele mai mari șanse”

B.C.
1 minut de citit Publicat la 22:17 09 Ian 2025 Modificat la 22:18 09 Ian 2025
daniel david
Daniel David spune că partidele ar trebui să pornească de la ceea ce așteaptă oamenii. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Educației, Daniel David, a declarat joi seară, la Antena 3 CNN, că ar accepta să candideze la alegerile prezidențiale din acest an doar dacă studiile arată că, dintre toți candidații, el ar avea cele mai mari șanse să câștige. De asemenea, a mai adăugat că, în prezent, mergem în logica clasică, în care s-au adunat partidele și hotărăsc că vor avea niște candidați, dar fără să se consulte cu oamenii.

„Când sunt situații complicate, de criză, prin care am trecut și noi după aceste alegeri sigur că se aruncă în discuție tot felul de nume. A apărut și al meu în aceste discuții, și mai formale și mai informale. Eu m-am întors definitiv în 2004 în România, într-o țară care se pregătea să adere la UE și era în faza care se integra în NATO. Vreau ca fetița mea și rudele mele să trăiască într-o Românie modernă, euroatlantică, de aceea pentru mine e foarte important să câștige un președinte care ține această orientare euroatlantică a țării. Am spus că m-aș bucura să văd oameni cu șansă pe care eu o să-i susțin și o să mă încolonez în spatele lor și îi susținem”, a explicat Daniel David.

El a mai afirmat că ar accepta să candideze doar dacă „studiile arată că, dintre toți candidații, el ar avea cea mai mare șansă să câștige”.

„Am spus că eu pot accepta doar dacă studiile arată că între candidații aștia eu aș avea cea mai mare șansă. Sper să nu se întâmple lucrul ăsta, dar am spus că dacă există această posibilitate nimeni nu are voie să o refuze”, a mai adăugat el.

De asemenea, a mai declarat că „e un alt gen de democrație”, în care și el crede.

„E un alt gen de democrație în care eu cred. Noi mergem în logica clasică, s-au adunat partidele și hotărăsc că vor avea niște candidați. Dar oamenii ce cred? Nu ar trebui cumva ca deciziile să fie integrate? Hai să vedem ce cred oamenii și partidele să decidă pornind de la ceea ce speră și așteaptă oamenii. Asta ar însemna o democrație sănătoasă în vremea de azi”, a conchis Daniel David.

×
x close