Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a declarat, la Consiliul Naţional al partidului, că USL este în pericol, din cauza liberailor şi că, dacă USL se va rupe şi fiecare partid va avea un candidat pentru alegerile prezidenţiale, şi PC va desemna un candidat pentru Cotroceni.
Iată temele abordate de Dan Voiculescu:
USL
Aţi urmărit, aţi văzut, PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime când sunt două rânduri de alegeri - europarlamentare şi prezidenţiale. PNL,celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori, având acţiuni frivole faţă de parteneri, PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv., Doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri. Iată cum fiecare partid politic din USL în această perioadă se consolidează. Fiecare cu metodele lui. USL, acum trei ani, era o utopie. A apărut o utopie, o alianţă între două partide diferite, PSD şi PNL şi a apărut şi un liant. Au trecut trei ani şi acum urmează un an greu. Eu cred că este de obligaţia noasltră să ne pregătim şi noi pentru alegerile de anul viitor. Atât pentru europarlamentare. Eu nu văd alegerile prezidenţiale cu doi candidaţi din partea USL. Nu este voie. TRebuie să avem un USL unit, cu un singur candidat. Dacă liderii celor două partide mari vor decide ca fiecare să aibă candidat, eu vă candidez că vor fi trei candidaţi, al treilea din partea PC. Vă mai asigur de ceva - va fi un candidat redutabul, căruia nu se i se poate reproşa nimic, nici că a furat, nici că a fost securist, un candidat ireproşabil cu şanse mari să intre în turul II. Nu o spun să sperii pe nimeni. Noi ne dorim respectarea protocolului USL dar dacă nu se respectă, noi vom fi obligaţi să candidăm cu reprezentantul nostru.
Pact de coabitare
Băsescu spunea acum o lună sau două că dacă el ar fi avut 70% din Parlamentul României, nu ar fi semnat niciun pact. Tupeul binecunoscut al preşedintelui care, de fapt, şi-a dorit acest pact. Eu sunt convins că semnarea pactului a fost necesară, la momentul respectiv. Eram într-un blocaj din care Victor Ponta trebuia să iasă cumva. Sunt culise ale diplomaţiei, ale relaţiilor foarte înalt care nu pot fi devoalate în public, dar ele, vă garantez că au existat la vremea respectivă. În ziua de azi, preşedintele afirmă despre premier lucruri oribile, premierul afirmă despre preşedinte lucruri incredibile, preşedintele lansează public ideea că anumite persoane, Voiculescu, Ponta şi alţii, dorim de fapt aplicarea art 86. din Constituţie, care spune că preşedintele poate fi acuzat de înaltă trădare. Dacă vreţi, vă spun unul singur - cedarea pe mâna lui MRU a patrimoniului Fundaţiei Gojdu, ca şi cum acest patrimoniu era al lor. Asta se numeşte trădare. Să nu mai vorbim de datoriile internaţionale ale României şterse de domnul preşedinte ca şi cum erau banii lui de buzunar. Mă gândeam dacă, fiind ideea lui, nu e o idee bună pe care să o discutăm în USL.
Poziţia PC
Noi, fără determinare maximă ca, începând de mâine, să ne apucăm serios de muncă, să facem un efort de şase luni ca să demonstrăm că suntem partid pe picioarele noastre, vom rămâne mereu la colţul mesei negocierilor, lucru care, pe mine personal, nu ma caracterizează şi eu îmi doresc ca PC să refuze să mai stea la colţul mesei, din acest moment încolo.