Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu, despre întrebarea lui Băsescu referitoare la respectarea votului majoritar popular: Primul care ar trebui să răspundă e el

Dan Voiculescu, despre întrebarea lui Băsescu referitoare la respectarea votului majoritar popular: Primul care ar trebui să răspundă e el

Dan Voiculescu, despre întrebarea lui Băsescu referitoare la respectarea votului majoritar popular: Primul care ar trebui să răspundă e el
07 Mar 2013   •   12:00

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a scris într-o postare pe blogul personal că întrebarea lui Traian Băsescu "Respectăm un vot larg majoritar popular?" este perfectă, doar că primul care ar trebui să răspundă la ea este chiar cel care o lansează.


Redăm integral postarea:

“Respectam un vot larg majoritar popular?”
Aceasta intrebare a fost pusa astazi de Traian Basescu, de la tribuna Academiei Romane, referindu-se la rezultatul referendumului din 2009. Perfecta intrebare. Iar primul care ar trebui sa raspunda este chiar cel care o lanseaza.

Respectam un vot larg majoritar popular, domnule Basescu?

In 2009, la intrebarea “Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” au votat “DA” 6.740.213 de romani, reprezentând 77,78% dintre cei care s-au prezentat la vot.

In 2012, la intrebarea „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?” au votat „Da” 7.403.836 de romani, reprezentand 87,52% dintre cei care s-au prezentat la vot.

Deci, cum ramane cu „respectarea unui vot larg majoritar popular”?

In mod normal, orice presedinte care avea in cv-ul sau momentul iulie 2012, cand a sfidat vointa a 87% dintre romanii care s-au prezentat la vot, n-ar mai fi indraznit niciodata sa vorbeasca public despre „respectarea unui vot larg majoritar popular”. De rusine, daca nu din inteligenta politica.

Insa presedintele Masaverde nu este deranjat de asemenea „impedimente”, din contra, este imun. Si este dispus sa faca orice pentru a-si prelungi imunitatea la raspundere politica, la valori democratice si, nu in ultimul rand, la dosare penale suspendate exact de procurorul pe care vrea sa il numeasca in fruntea Parchetului General.

Insa nimic nu este vesnic. Nici macar imunitatea domnului Traian Basescu.





×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close