Felul în care a negociat Dan Barna portofoliile din guvern a stârnit nemulţumire în rândul membrilor USR.
De cealaltă parte, Dacian Cioloş îşi doreşte să conducă viitorul partid, aşa că a început o campanie de convingere în rândul USR.
În momentul de faţă, este greu de spus cine ar avea şansă la şefia partidului, un subiect care va fi dezbătut în luna februarie, atunci când ar trebui să fie organizat un congres.
Congres pentru şefia partidului, în februarie
Săptămâna viitoare, au urma să vină şi răspunsul justiţiei privind fuziunea celor două partide, dar este doar o chestiune procedurală.
În luna februarie, au urma să fie organizat acel congres prin care să fie ales şeful partidului USR-PLUS.
Până atunci, Dan Barna e contestat în interiorul partidului, atât pentru felul în care a negociat la formarea guvernului, fiind acuzat că a cedat prea mult în faţa celor de la PLUS, în condiţiile în care aceştia nu au tras foarte mult în campania electorală şi nici nu au fost foarte vizibili în această perioadă.
Barna are contestatari, Cioloş îşi face campanie în partid
Cu toate acestea, ei s-au ales cu 17 deputaţi, 8 senatori şi doi miniştri, la Cercetare şi Sănătate, Sorin Cîmpeanu şi Vlad Voiculescu, care sunt din PLUS.
Mai mult, au şi a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului, prin Anca Dragu.
Sunt şi contestatari la adresa lui Dan Barna care spun că pentru a-şi asigura el fotoliul de vicepremier a preferat să cedeze foarte mult în faţa celor de la PLUS.
Pe de altă parte, Dacian Cioloş are derulată în prezent o campanie în interiorul partidului, prin care vrea ca la viitorul congres să fie numit şef al formaţiunii politice.