Patru femei vor ocupa portofoliile de la Finanţe, Fonduri Europene, Justiţie şi ministerul Muncii, dacă vor primi avizul comisiilor de specialitate.
Cei mai mulţi dintre miniştrii noului Cabinet sunt persoane necunoscute publicului despre care Dacian Cioloş spune că sunt persoane cu multiple specializări în domeniile pe care le vor administra. Unul dintre cele mai importante ministere, cel al Justiţiei, ar putea fi preluat de Cristina Guseth, directorul ONG-ului Freedom House România. Între 2005-2007, Guseth a coordonat relaţiile media ale Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti şi programul şcolii BBC în România.
Nominalizarea lui Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii este conferenţiarul universitar doctor Patriciu Achimaş-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca. În vârstă de 39 de ani, Patriciu Achimaş-Cadariu este medic primar, cu supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, are un master în oncologie avansată în Germania şi este doctor în ştiinţe medicale.
Ana Claudia Moarcăş va fi audiată în comisia de specialitate pentru portofoliul de ministru al Muncii în cabinetul Cioloş. A fost adjunct al Avocatului Poporului şi secretar general adjunct în Ministerului de Externe. Între 2002 şi 2008 a fost consultant al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale din cadrul ONU. Claudia Moarcăş are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul academic şi în cel al administraţiei guvernamentale.
Anca Paliu Dragu este propunerea premierului Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice. Este economist şi a lucrat 11 ani în cadrul biroului de la Bucureşti al Fondului Monetar Internaţional şi a participat la discuţiile dintre oficialii români şi delegaţiile FMI.
Aura Răducu a fost propusă de Dacian Cioloş ca ministru al Fondurilor Europene. Înainte să devină expert în finanţări europene şi internaţionale al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Aura Răducu a lucrat ca manager de program şi politici UE în Direcţia Generală Politici regionale a Comisiei Europene.
La 57 de ani, Adrian Curaj este propunerea pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Din 2010, Adrian Curaj este directorul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi deţine şi şefia Catedrei UNESCO pentru Politici în Ştiinţă şi Inovare a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.
Ambasador al României la Luxemburg, în perioada 2006-2011, Vlad Alexandrescu ar putea deveni ministrul Culturii. În urmă cu doi ani, a primit premiul Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice din Paris, iar în 2014, premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române. Vlad Alexandrescu este membru în mai multe societăţi ştiinţifice internaţionale, dar şi în Grupul pentru Dialog Social din Bucureşti.