"Apelul public al Coaliţiei Antidiscriminare din România - Becalizarea spaţiului politic românesc trebuie să înceteze! Domnilor co-preşedinţi Ponta şi Antonescu, agresarea în stradă a conducătorului unei autorităţi naţionale al cărui mandat este prevenirea şi combaterea discriminării este fără precedent în ţările Uniunii Europene. În România, acest grav incident survine la capătul unei serii concertate de manifestări discriminatorii şi violente de limbaj, practicate şi transmise prin intermediul mass media de către politicieni şi alte persoane publice. Natura iresponsabilă a unor asemenea poziţii este dramatic ilustrată prin acest act de agresiune directă", se arată în scrisoarea Coaliţiei Antidiscriminare.
"Reacţia publică a premierului în exerciţiu al României cu privire la agresarea, recent, a Preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, reacţie solicitată de către organizaţiile membre ale Coaliţiei Antidiscriminare, era imperios necesară şi o salutăm ca atare. Această poziţie nu poate fi însă credibilă şi sustenabilă atunci când mesajele lansate în spaţiul public sunt urmate de susţinerea candidaturii în alegerile parlamentare din acest an a domnului George Becali - inspirator, suporter şi finanţator politic al discriminării transformată în principal crez civic şi politic. A accepta un candidat parlamentar pe listele USL, respins în prealabil de toate familiile politice din Parlamentul European, este şocant şi intolerabil. Valorile acestuia sunt net anti-europene, pe măsura unei ideologii rasiste, discriminatorii şi intolerante din care George Becali şi-a construit o adevarată platformă politică", scriu semnatarii.
Potrivit acestora, practicile lui George Becali sunt tuturor cunoscute.
"Legea, pe care parlamentarii sunt primii care ar trebui să o respecte şi să o pună în aplicare, a fost de numeroase ori încălcată de către acesta. Declaraţiile publice împotriva membrilor comunitatii gay care, în opinia sa, ar trebui izolaţi şi expulzaţi în afara aglomerărilor urbane (2008), împotriva romilor - etichetaţi de acelaşi politician drept infractori ce nu merită să trăiasca în România (2007), împotriva femeilor, care prin natura proprie sunt “curve” (2011) ori a arabilor (“Cum o sa iau apararea unui arab?”, cu referire la subsecretarul de stat, doctorul Raed Arafat), lipsa de flagrant respect pentru autorităţile statului prin ruperea citaţiilor din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în faţa camerelor de luat vederi şi atacarea mediatică violentă a Preşedintelui acestei instituţii, reprezintă doar câteva dintre gravele derapajele ce ar trebui sancţionate şi nu încurajate de statul român prin intermediul instituţiilor sau de liderii politici", se arată în mesaj.