Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituţională în scandalul privind refuzul preşedintelui de a-i numi în guvern pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.
Draftul sesizării către Curtea Constituţională va fi redactat la Ministerul Justiţiei, urmând ca decizia în privinţa depunerii sesizării să fie luată de premierul Viorica Dăncilă.
Liviu Dragnea, după ședința PSD: Nu îl vom suspenda pe Iohannis
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că în această săptămână va face un proiect de sesizare la Curtea Constitiuțională pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președintele României după refuzul acestuia din urmă de a revoca și numi miniștrii propuși la remaniere.
„Am fost invitat pentru a-mi exprima un punct de vedere pe două chestiuni. În primul rând în spațiul public european și național se reia și se discută modul în care România înțelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV. Noi la Ministerul Justiției am făcut o analiză, astfel încât în limitele competențelor de legiferare să vedem cu și cât punem în aplicare recomandările. Cel mai probabil vineri voi prezenta această analiză. Al doilea subiect: care este calea de urmat pornind de la refuzul președintelui de revocare și numire a doi miniștri. Eu mi-am exprimat punctul de vedere și în cursul săptămânii, până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte”, a afirmat Tudorel Toader.
În PSD sunt mai multe curente, unii spun că n-au ce face şi ar trebui să aştepte să treacă această perioadă de timp, să treacă 1 decembrie şi văd apoi în funcţie de răspunsul lui Iohannis dacă merg la CCR.
Alţii spun că se poate oricum sesiza CCR pe motiv că a refuzat revocarea şi îi menţine astfel, forţat, în guvern, pe Stănescu şi Şova
Citește și:
Viorica Dăncilă: „Nu îmi e frică de moțiunea de cenzură”