Antena 3 CNN Politică Cum se va configura viitorul Consiliu General. Rol decisiv pentru PUSL

Cum se va configura viitorul Consiliu General. Rol decisiv pentru PUSL

pusl
Calculele pentru această toamnă în CGMB nu sunt deloc simple și în lunile rămase pot apărea numeroase surprize. Sursa foto: PUSL
02 Aug 2024   •   12:29

Cu doar câteva luni înainte ca noii consilieri generali să își ia în primire mandatele și în condițiile în care configurația viitorului Consiliu General este cunoscută, se fac primele manevre pentru a construi majorități. Sau, pentru a împiedica formarea unora, așa cum pare să fie cazul acum.

Calculele pentru această toamnă nu sunt deloc simple și, în lunile rămase pot apărea numeroase surprize.

Față de actualul mandat al Consiliului General, din toamna acestui an apar pe tabla de șah consilierii PUSL. La alegerile din 9 iunie, umaniștii au obținut șase mandate de consilier general, iar numărul lor ar putea schimba decisiv balanța puterii. 

Astfel, o majoritate formată din consilierii PSD, PNL și PUSL este un scenariu posibil și chiar probabil, ceea ce ar înseamna că primarul Nicușor Dan nu va putea forma o majoritate în jurul partidelor care l-au susținut în alegeri, USR, PMP și FD.

Social-democrații, alături de liberali și umaniști ar înseamna aproape 50% dintre voturile din CGMB. Iar Nicușor Dan, fără să poată conta pe voturile PSD și PNL, ar avea nevoie de sprijinul tuturor celorlați consilieri, inclusiv și mai ales al celor de la PUSL. 

 

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close