Din mai 2012 şi până acum nu mai puţin de nouă miniştri au plecat de la Palatul Victoria în urma unor probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, DNA sau scandaluri legate de plagiat.
Cel mai scurt mandat la Palatul Victoria l-a avut Ioan Mang, care a stat la Educaţie doar o săptămână. Acuzat că ar fi copiat şapte articole ştiinţifice ale unor autori străini, acesta a demisionat pe 15 mai 2012.
În locul lui a venit Liviu Pop, însă inspectorii ANI, l-au acuzat de conflict de interese. Procurorii au decis neînceperea urmăririi penale, iar Pop a ajuns ministru pentru Dialog Social.
O trecere meteorică prin Guvern a avut şi Mircea Diaconu. Ministrul Culturii şi-a dat demisia după ce Curtea Supremă a hotărât că s-a aflat în incompatibilitate. ANI l-a acuzat că a ocupat funcţia de director al Teatrului "Nottara", în timp ce era parlamentar.
După nici două luni, alţi trei miniştri au părăsit Guvernul USL. Cel al Internelor, Ioan Rus, a renunţat la funcţie, după ce a fost implicat în scandalul fraudării referendumului. În acelaşi caz, procurorii DNA au cerut Parlamentului avizul de începere a urmării penale pe numele lui Victor Paul Dobre, însă solicitarea a fost respinsă.
La începutul lui august 2012 a părăsit guvernul şi Andrei Marga. Ministrul de Externe a fost înlocuit din cauza nemulţumirilor legate de activitatea sa. În noiembrie 2012, alţi doi miniştri au intrat în atenţia ANI. Eduard Hellvig a fost acuzat de incompatibilitate, pentru că ar fi condus o societate comercială în timp ce ocupa funcţia de ministru al Dezvoltării regionale.
ANI l-a luat în vizor şi pe ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Inspectorii l-au acuzat că nu poate justifica 45.000 euro din avere. Judecătorii Curţii de Apel Oradea au desfiinţat acuzaţiile, însă decizia a venit prea târziu pentru Silaghi, care pierduse deja postul. Fotoliul de la Transporturi nu i-a adus mai mult noroc nici lui Relu Fenechiu. Acesta a demisionat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul "Transformatorul".