Antena 3 CNN Politică Cum răspunde premierul Ponta acuzaţiilor din această seară ale lui Traian Băsescu

Cum răspunde premierul Ponta acuzaţiilor din această seară ale lui Traian Băsescu

Cum răspunde premierul Ponta acuzaţiilor din această seară ale lui Traian Băsescu
Foto: Mediafax
05 Dec 2012   •   22:25

Victor Ponta a declarat în această seară că votul de duminică va fi unul complet transparent, fără fraude, răspunzând astfel acuzaţiilor lui Traian Băsescu. Acesta a adăugat faptul că preşedintele a fost reales cu ajutorul fraudelor electorale, scrie Mediafax.

"Vreau să-i asigur pe toţi locuitorii României din străinătate că am luat toate măsurile, transparente, totul e pe site, pentru ca votul în străinătate să nu se mai fraudeze aşa cum l-a fraudat Traian Băsescu în 2009. Atunci, vă aduceţi aminte, a fost un alt câştigător şi, fraudând votul din diaspora, Traian Băsescu a devenit în mod fraudulos a doua oară preşedintele României", a declarat premierul.

De asemenea, premierul a susţinut că preşedintele se ocupă în fiecare seară, pe bani publici, de alte lucruri decât cele care îi sunt în atribuţiile constituţionale.

"Văd încă o dată că preşedintele ţării, pe bani publici, pe salariu public, cu maşini, cu sedii, cu vile pe care le plătim cu toţii, se ocupă în fiecare seară de cu totul altceva decât ar trebui să facă preşedintele. Face campanie electorală. Pentru cine, pentru ce, numai el ştie", a mai declarat Ponta.

De asemenea, premierul consideră că declaraţiile de miercuri ale lui Traian Băsescu cu privire la faptul că Ioan Rus sau Călin Popescu Tăriceanu nu vor fi nominalizaţi ca prim-ministru sunt 'ca şi cu vulpea cu strugurii acri', după ce ambii au spus, cu doar o zi înainte, că nu vor accepta o nominalizare pentru această funcţie, scrie Agerpres.
   
'De ce n-a zis chestia asta atunci când 'băsiştii' lui, de pe la B-Băsescu TV îi ridicau în slăvi pe Tăriceanu şi pe Rus? Vă spun eu de ce. Pentru că ieri şi Tăriceanu şi Rus i-au dat peste nas şi au spus că nu vor să fie prim-miniştri puşi de Băsescu. Aşa că asta e ca şi cu vulpea cu strugurii: după ce a văzut că strugurii sunt sus a ieşit să spună că sunt acri, dar până ieri de ce nu spunea chestia asta. Nouă, Tăriceanu, ca şi domnul Rus, ca şi orice alte persone din USL pe care credea domnul Băsescu că o să-i folosească i-au dat peste nas şi i-au explicat foarte clar că nu toată lumea e de vânzare, aşa încât cred că a simţit lecţia şi acum a ieşit şi el aşa, ca vulpea la struguri', a afirmat Victor Ponta.
   
Potrivit lui Victor Ponta, preşedintele Băsescu s-a izolat jignind pe toată lumea.
   
'Domnul Băsescu s-a izolat singur în toată această perioadă, făcând rău tuturor oamenilor, jignindu-i pe toţi. N-am înţeles de ce trebuia să-i jignească pe domnul Tăriceanu şi domnul Rus, că tot 'băsiştii' lui vorbeau de Tăriceanu şi de Rus prim-miniştri', a subliniat Ponta.
   
'Domnul Băsescu ne-a influenţat viaţa tuturor românilor în aceşti opt ani. Din păcate, ne-a influenţat-o în rău şi duminică oamenii vor veni să voteze împotriva regimului lui. E un lucru pe care nu-l mai poate schimba chiar dacă stă, ca Dan Diaconescu, la televizor de astăzi până duminică seară. Nu mai are ce să mai facă. (...) Încă o dată: în viaţa noastră domnul Băsescu va conta din ce în ce mai puţin, însă ani de zile vom munci, împreună, cu toţii, toţi românii, ca să îndreptăm relele pe care le-a făcut domnul Băsescu. Asta e o realitate şi o ştim cu toţii', a conchis primul-ministru.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close