Antena 3 CNN Politică Cum încearcă Mihai Chirică să-și amâne dosarele prin candidatura la Parlament

Cum încearcă Mihai Chirică să-și amâne dosarele prin candidatura la Parlament

mihai chirica hepta
Surse din PNL Iaşi sugerează că Mihai Chirica ar dori să „tragă lista” PNL | Sursă foto: Hepta
de A.S.    |    26 Aug 2024   •   23:01

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, s-a alăturat competiţiei interne din PNL Iaşi pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare, alături de alţi 20 de membri ai organizaţiei. Decizia lui Chirica a surprins, mai ales că liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat că nu fusese informat despre intenţia edilului, aflând ulterior de la secretariatul organizaţiei. Filiala PNL va decide în privinţa candidaturii lui Chirica în şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean din 3 septembrie. În mediul politic ieşean se speculează că prin candidatura la parlamentare, Chirica ar încerca să amâne cele trei dosare de corupție în care este judecat.

Mihai Chirica a intrat în cursa internă pentru a fi desemnat candidat la parlamentare, iar partidul urmează să stabilească dacă va fi inclus pe lista pentru Senat sau Camera Deputaţilor.

Surse din PNL Iaşi sugerează că Mihai Chirica ar dori să „tragă lista” PNL, dar intenţionează să opteze, în final, pentru un nou mandat de primar. 

Totodată, în mediul politic ieşean se speculează că prin candidatura la parlamentare, Chirica ar încerca să amâne dosarele în care este judecat.

„El poate depune jurământul în Parlament, apoi are un interval de câteva săptămâni în care trebuie să decidă ce face cu postul de primar. Renunţă la poziţia de parlamentar şi revine la Primărie, dar în acest interval avocaţii săi pot cere mutarea dosarelor la Înalta Curte. Asta înseamnă tergiversarea dosarelor în instanţă. Chirica vrea să câştige timp”, au precizat surse politice pentru News.ro.

Întrebat despre înscrierea lui Mihai Chirica în cursa pentru parlamentare, Alexandru Muraru, liderul filialei PNL Iaşi, a declarat că a aflat despre această decizie de la secretariatul partidului.

„Nu am ştiut despre intenţia primarului Chirica, am aflat de la secretariatul partidului asupra situaţiei candidaturilor din filială. Nu mă pot pronunţa, conducerea organizaţiei va analiza foarte serios toate candidaturile. Filiala va decide, în funcţiile de principiile statutare, deciziile Biroului Permanent Naţional, valorile PNL şi interesele politice ale PNL Iaşi”, a declarat Alexandru Muraru.

Alături de Chirica, în competiţia internă pentru alegerile parlamentare s-au înscris şi actualii parlamentari Alexandru Muraru, Liviu Brătescu, Sorin Năcuţă, dar şi alţi membri importanţi din organizaţia PNL Iaşi, precum Luciana Antoci, Lucian Rusu, Alin Andrieş, Romeo Vatră şi Adrian Acostoaiei.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close