Antena 3 CNN Politică Cu ce soluţii anticriză au mers liberalii la CES: Reducerea cu 50% a cheltuielilor bugetare

Cu ce soluţii anticriză au mers liberalii la CES: Reducerea cu 50% a cheltuielilor bugetare

Cu ce soluţii anticriză au mers liberalii la CES: Reducerea cu 50% a cheltuielilor bugetare
17 Mai 2010   •   13:10

Conducerea PNL a adoptat luni, în BPC şi în CNEx, propriul programul economic de măsuri anticriză pe termen scurt, mediu şi lung, spre dezbatere şi adoptare care va fi prezentată de către preşedintele partidului, Crin Antonescu în şedinţa CES de la ora 13.00. Printre măsurile propuse de liberali pentru scoaterea ţării din criză se numără menţinerea cotei unice şi reducerea cheltuielilor bugetare cu tot ce prespun ele: studii de fezabilitate, reducere cu 20% la combustibili, protocol şi alte servicii, reduceri în zona în care ar fi afectată clientela politică a actualului partid de guvernământ.
?Nu avem niciun fel de propuneri de măsuri care să stimuleze economia, avem doar propunerea aberantă de a scădea salariile şi pensiile şi până la măsura aberantă de a scădea indemnizaţiile mamelor şi foştilor veterani de război?, a atras atenţia preşedintele PNL, Crin Antonescu referindu-se la propunerile guvernului de reducere cu 25% a salariilor, cu 15% a pensiilor şi de eliminare a unor dintre subvenţii, convenite cu FMI.

Antonescu a arătat că între aceste măsuri şi soluţia pe care PSD o propune ? desfiinţarea cotei unice şi o creştere a taxelor şi impozitelor, PNL alege să spună nu la reducerile de pensii şi salarii, şi da pentru reduceri la cheltuieli bugetare.

?Avem doar măsura aberantă, ineficientă şi inechitabilă a reducerii salariilor şi pensiilor, a eliminării tuturor subvenţiilor şi alocaţiilor mergând până la cele destinate copiilor şi foştilor deţinuţi politici. Practic, între soluţia prezidenţială asumată de guvern şi soluţia PSD de desfiinţare a cotei unice, creşterea taxelor şi impozitelor, PNL vine şi spune foarte clar pentru continuarea acordului cu FMI şi menţinerea ţintei de deficit trebuie să reducem cu 50% a toate cheltuielile bugetare la achiziţii, la studii de fezabilitate, detaşări, transfer de personal, reducerea cu 20% a cheltuielilor de stat pentru bunuri, servicii şi protocol, reducerea cheltuielilor în zona în care se face cu adevarat risipă şi în care ar fi afectată clientala partidului de guvernământ? a explicat Antonescu.

Documentul privind stoparea declinului economic a trecut deja, săptămâna trecută, de comisiile de specialitate al partidului şi urmează, statutar, să fie discutat întâi în şedinţa Biroului Politic Central şi, ulterior, în Consiliul Naţional Executiv.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, că liberalii vor participa luni, la invitaţia preşedintelui Consiliului Economic Social (CES), la şedinţa CES, unde PNL va prezenta programul său strict economic, convenit cu patronatele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL program Antonescu ces memorandum FMI patronate
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close