Antena 3 CNN Politică Csoma Botond: "Decizia CCR în cazul Şosoacă deschide Cutia Pandorei, electoratul trebuie să decidă"

Csoma Botond: "Decizia CCR în cazul Şosoacă deschide Cutia Pandorei, electoratul trebuie să decidă"

botond
Csoma Botond (dreapta ) este unul din liderii UDMR. Sursa foto: Hepta.ro
de M.P.    |    07 Oct 2024   •   21:01

Deputatul UDMR Csoma Botond crede că electoratul ar fi cel care trebuie să decidă dacă Diana Şoşoacă este potrivită sau nu să devină preşedintele României.

CCR nu ar trebui să decidă, în opinia deputatului, el arătând că deschidem, astfel, o Cutie a Pandorei.

”Noi credem că nu instituţiile statului ar trebui să decidă în această materie, ci electoratul. Asta nu înseamnă că am fi de acord pe vreun subiect politic cu doamna Şoşoacă, dar credem că ar trebui să fie la latitudinea electoratului să decidă dacă este potrivită sau nu să devină preşedintele României. Nu CCR ar trebui să decidă”, a spus în la Prima News deputatul UDMR Csoma Botond.

Acesta nu crede că voturile Dianei Şoşoacă ar merge spre liderul AUR.

”Există multe similitudini între Şoşoacă şi Simion, dar asta nu înseamnă că acele voturi vor trece automat de la Şoşoacă la Simion”, a spus Botond.

”Avem de-a face cu o chestiune principială, pentru că deschidem o Cutie a Pandorei. Dacă BEC a acceptat candidatura doamnei Şoşoacă, a îndeplinit condiţiile legale şi nu a fost condamnată penal, se bucură de dreptul de a fi aleasă...Din punct de vedere democratic, nu ştiu de ce este nevoie de acest filtru al CCR”, a declarat Csoma Botond.

 

×
Subiecte în articol: UDMR botond
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close