Antena 3 CNN Politică CSAT a discutat despre amenințările Rusiei la adresa Moldovei. ”Aceste riscuri determină implicații și pentru România”

CSAT a discutat despre amenințările Rusiei la adresa Moldovei. ”Aceste riscuri determină implicații și pentru România”

membrii CSAT la masa, in fata lui klaus iohannis
CSAT a fost convocat de Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro
de A.D.    |    19 Sep 2024   •   15:29

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a analizat, joi, ”opțiunile pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, fiind subliniate riscurile în vederea gestionării eficiente și consecvente a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat.

În cadrul discuțiilor, au fost evidențiate provocările cu care se confruntă Republica Moldova în contextul acțiunilor hibride ale Federației Ruse și al războiului de agresiune dus împotriva Ucrainei, susține Președinția.

”Sunt provocări care necesită o gestionare atentă, coordonată din partea României și a partenerilor Chișinăului, inclusiv prin acordarea de sprijin adecvat.

Aceste amenințări și riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicații și pentru România. De aceea, obiectivul principal de politică externă al țării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea și asigurarea ireversibilității parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor și a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat.

Revalidarea constantă, în mod amplificat în ultimii ani, a poziției României de susținător principal al Republicii Moldova, de furnizor de asistență și soluții concrete (de la gaze la energie electrică, păcură, resurse umane, consultanță) și de principală voce care promovează agenda europeană a Moldovei creează cele mai favorabile premise pentru întărirea Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul emis după ședința CSAT. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close