?Partidele (inclusiv PDL şi PNL) nu ştiu să organizeze un dialog util în sânul propriilor lor organizaţii. Iată de ce unii dintre noi avem bloguri, iată de ce alţii (inclusiv membri ai partidelor adverse) invadează spaţiul comentariilor. Nu e semnificativ pentru mine că unii sunt plătiţi pentru asta. Semnificativ e faptul că - plătiţi sau neplătiţi - scriu în felul în care scriu. Dialogul public al partidelor e şi el în grea suferinţă. La Parlament, e prea puţin vorba despre dialog. Pe de altă parte, ocaziile oferite de televiziuni sunt, în general, ratate, pentru că mulţi dintre cei trimişi în studiouri recită o poezie fabricată la partid. Cum mesajele sunt realizate cu zelul unor comunicatori care nu livrează conţinuturi, ci şabloane, şansa de a avea o discuţie civilizată şi consistentă e mică. Sunt unul dintre cei care refuză să recite poezioarele de la partid, dar asta nu m-a scutit de iritare şi, uneori, de o purtare lipsită de eleganţă?, scrie Cristian Preda pe blogul său.
Eurodeputatul consideră că această stare de lucruri existentă la nivelul clasei politice se poate regăsi şi în societatea românească în general.
?Fenomenul e mai general. Cauza este, cred, aceea că societatea românească nu prea ştie cum să construiască tribune publice vizibile, inteligibile şi consistente. Ura vehiculată într-un asemenea mediu e periculoasă?, atrage atenţia Preda.
Antena3.ro