Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Eurodeputaţii români, nu doar chiulangii, ci şi cu o influenţă foarte redusă în PE

Cristian Preda: Eurodeputaţii români, nu doar chiulangii, ci şi cu o influenţă foarte redusă în PE

Cristian Preda: Eurodeputaţii români, nu doar chiulangii, ci şi cu o influenţă foarte redusă în PE
29 Mar 2010   •   16:10

Plasarea europarlamentarilor români în coada clasamentului celor mai activi eurodeputaţi din Parlamentul Europeran nu ar fi cel mai grav lucru. Dacă potrivit monitorizării VoteWatch.eu, George Becali, Corneliu Vadim Tudor şi Traian Ungureanu se regăsesc în topul chiulangiilor din PE, adevărata problemă constă în influenţa foarte redusă pe care întreaga garnitură de eurodeputaţi români o are în rândurile colegilor din legislativul european, susţine europarlamentarul PDL, Cristian Preda pe Ziarul său.

"Din nefericire, asta nu este totul. Influenţa generală a românilor în Parlament e foarte redusă. Reţelele se construiesc greu, iar expertiza se acumulează cu dificultate", recunoaşte eurodeputatul PDL care invocă experienţa dobândită "în cele câteva luni" în care a mers la Strasbourg şi la Bruxelles.

"Nu se vede atât de uşor precum numărul de intervenţii în plen?", conchide europarlamentarul, referindu-se la lipsa de eficienţă a colegilor săi.

România se situează pe ultimul loc în rândul statelor membre în ceea ce priveşte rata de prezenţă a reprezentanţilor săi în Parlamentul European, cu o medie de 83,46%,

Gigi Becali conduce clasamentul chiulangiilor români din Parlamentul European, cu o rată de prezenţă de 27%, urmat de Corneliu Vadim Tudor, 40,54%, şi democrat-liberalul Traian Ungureanu, 62%.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close