Antena 3 CNN Politică Cristian Preda, cu un picior în afara PDL. Predoiu face apel la înţelegere: Dragă Cristi, te rog rămâi aici

Cristian Preda, cu un picior în afara PDL. Predoiu face apel la înţelegere: Dragă Cristi, te rog rămâi aici

Cristian Preda, cu un picior în afara PDL. Predoiu face apel la înţelegere: Dragă Cristi, te rog rămâi aici
Foto: Agerpres
06 Iul 2013   •   14:20
Cătălin Predoiu a facut apel, sâmbătă, la CNC al PDL, în primul său discurs în faţa democrat-liberalilor în calitate de membru al partidului, ca europarlamentarul Cristian Preda să nu plece din partid, arătând că "PDL e soluţia" şi spunând că el a venit pentru a face din nou "acel PDL învingător", conform Mediafax.
"Dragă Cristi, îţi spun cum ţi-am spus şi tie, şi colegilor din grupul reformiştilor, la toate întâlnirile pe care le-am avut: PDL este soluţia", a spus fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în primul discurs al său în faţa reprezentanţilor PDL în calitate de membru al partidului.
El a arătat că "poate nu este totul perfect şi poate că s-au făcut greşeli", dar că Preda trebuie să rămână în partid şi să încerce să schimbe situaţia.
"Poate că nu este totul perfect, ai dreptate, poate că s-au făcut greşeli, dar te rog rămâi aici şi dacă ceva nu îţi place, încearcă să schimbi. Eu de-asta am venit aici, ca din nou să facem acel PDL învingător", a afirmat Cătălin Predoiu.
El i s-a adresat şi deputatului PDL Toader Paleologu, singul care l-a susţinut pe Cristian Preda la CNC al PDL şi care a pledat ca europarlamentarul să nu fie suspendat din partid.
"Dragă Toader, ai vorbit out şi in. Vă propun altceva: with, with. Să nu plece", a precizat Predoiu, făcând referire la faptul că Paleologu spusese că nu este corect ca "Preda să fie out, iar Predoiu in".
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că aprobarea suspendării sale de către CNC ar fi o nedreptate "insuportabilă" şi că în acest caz se va despărţi de formaţiunea democat-liberală pentru "mai mult de şase luni".
"Dacă se va aproba, nedreptatea va fi insuportabilă, mi-e teamă că în acest caz ne despărţim şi că va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim", le-a spus Preda membrilor CNC al PDL, remarcând că propunerea sa de suspendare vine la un an de când "o majoritate parlamentară agresivă l-a suspendat pe preşedintele Traian Băsescu".
CNC al PDL urmează să adopte diverse regulamente de funcţionare a partidului, să voteze propunerea conducerii partidului de suspendare din PDL pe o perioadă de şase luni a europarlamentarului Cristian Preda şi să aprobe mărirea de la patru la cinci a numărului de prim-vicepreşedinţi.
La reuniunea democrat-liberalilor este prezent noul membru al PDL, fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care ar urma să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte care va fi înfiinţată de CNC.
Predoiu a refuzat să dea declaraţii presei, spunând va face acest lucru după şedinţa CNC.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close