Antena 3 CNN Politică Cristian Peda ia peste picior rebranduirea PDL: Pedelist fără cratimă! Râd eu primul, înaintea adversarilor

Cristian Peda ia peste picior rebranduirea PDL: Pedelist fără cratimă! Râd eu primul, înaintea adversarilor

Cristian Peda ia peste picior rebranduirea PDL: Pedelist fără cratimă! Râd eu primul, înaintea adversarilor
22 Mar 2010   •   16:43

Rebranduirea superficială a PDL este criticată şi de proprii reprezentanţi. Remarcând că s-a preferat eliminarea unei simple cratime decât să se rupă legătura cu trecutul socialist prin abandonarea trandafirului, europarlamentarul PDL Cristian Preda acuză din nou pe blogul său birocratizarea PDL, remarcând ironic faptul că formaţiunea are mai mulţi lideri decât are un Guvern miniştri.

"PDL va avea un număr mai mare de lideri decât membrii executivului. De unde se poate deduce că un partid e mai greu de condus decât o ţară", scrie ironic pe blog Preda.
Eurodeputatul se declară amuzat de artificiul votata în Colegiul Director: renunţarea doar la cratima din interiorul abrevierii formaţiunii. Preda păune totul pe seama umorului conducerii Pdl care ar fi preferat să nu dea dea satifacţie adversarilor politici şi să râdă înaintea lor de acest fapt. "Faptul că eliminarea cratimei a fost mai uşor de acceptat decât renunţarea la un simbol al partidelor socialiste (trandafirul) vădeşte teama de a lua o decizie tranşantă. Ştiu că adversarii vor insista asupra cratimei, aşa că mă grăbesc să le răpesc plăcerea de a râde (singuri) de povestea aceasta. Râd eu primul, încă din titlu ", susţine eurodeputatul.
Preda salută totuşi prevederea care permite o mai mare duversitate a opiniilor în partid. "Notez aici una dintre puţinele izbânzi în dezbaterea pe marginea statutului: eliminarea articolului care declara că ideile noi nu se pot naşte decât în interiorul partidului. Deja acceptată de facto, diversitatea de opinii va fi cultivată ca parte a culturii politico-organizaţionale. Sunt mici progrese şi în definirea sancţiunilor, în primul rând datorită insistenţei cu care Monica Macovei a pledat pentru clarificarea relaţiei dintre culpă şi apartenenţă la organizaţie", mai apreciază Preda.
Cristian Preda reiterează faptul că trăgând linie, Statutul PDL arată ca o maşină cârpită. "Am vorbit despre acest proces spunând că, în loc să construim o maşină nouă, am cârpit Dacia veche de la începutul tranziţiei", notează europarlamentarul, care pune pe seama "crizei şi/sau participării la guvernare" amânarea unei schimbări majore în partid.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close