Antena 3 CNN Politică Cristian Bușoi: „Legea salarizării oglindeşte slăbiciunea politică a PNL”

Cristian Bușoi: „Legea salarizării oglindeşte slăbiciunea politică a PNL”

2 minute de citit Publicat la 13:09 08 Iun 2017 Modificat la 13:09 08 Iun 2017
o_1bi3ipjf7nvk179r1o71ftrqd98.jpg
Foto: Intact Images

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, critică lipsa unui mesaj clar de opoziţie al liberalilor cu privire la legea salarizării, susţinând că este vorba de ''o slăbiciune politică'' a partidului.

"Chiar mai înainte de a reflecta o problemă economică, legea salarizării arată chiar mai mult - o problemă politică: slăbiciunea acţiunii politice a PNL care are 3 tipuri de voturi la votul legii. Este o slăbiciune politică majoră faptul că pe un proiect cheie al PSD, ca legea salarizării, PNL nu are un mesaj clar de opoziţie. Mai ales că acum se vede că PSD a câştigat campania minţindu-i şi amăgindu-i pe români, cu promisiuni populiste şi demagogice de dublări de salarii, despre care ştia bine că nu pot fi puse în practică. Şi mai ales că acum se vede că legea salarizării este nu doar strâmbă, dezavantajând categorii de bugetari, ci şi neclară, din punct de vedere al impactului economic", afirmă Buşoi, într-un comunicat transmis AGERPRES.

El arată că "tăcerea asurzitoare a premierului Grindeanu la întrebarea de ce nu respectă programul de guvernare în care PSD a asumat creşterile de salarii este cel mai cinic răspuns politic pe care îl dă PSD şi confirmarea că PSD ştia că programul de guvernare al lui Liviu Dragnea nu putea fi pus în practică".

În opinia lui Buşoi, PNL trebuie să dezbată cum poate deveni o alternativă credibilă şi puternică la PSD, pentru că, "fără regândirea clară şi serioasă a demersului de Opoziţie, riscă să aibă aceeaşi politică neclară" ca social-democraţii.

"Dacă PNL nu vine cu o strategie politică clară în funcţie de care să se poziţioneze pe fiecare proiect aflat în discuţie şi dacă PNL nu vine cu un mesaj ferm, de susţinere a mediului privat şi cu o opoziţie fermă faţă de orice măsură care împovărează mediul privat şi creează dezechilibre între sectorul public şi sectorul privat, PNL va continua să piardă electorat, iar PSD va continua să mintă şi să abuzeze fără costuri electorale şi politice", a menţionat el.

Pe de altă parte, deputatul liberal Mugur Cozmanciuc cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, arătând că legea salarizării personalului bugetar este un proiect haotic.

"Legea adoptată este un prim pas spre eşec, dar cel mai trist este că profesorii, medicii, poliţiştii şi alţii au fost păcăliţi de PSD. Cei din coaliţia de guvernare au venit pe repede înainte cu un proiect de lege făcut pe genunchi. Au promis multe în campania din decembrie 2016 şi nu au făcut mai nimic pentru cetăţeni, vorbe multe şi frumoase, realizări deloc. Ascund propria incompetenţă şi guvernarea pentru interese personale în spatele unor promisiuni despre care şi ei ştiu că nu sunt sustenabile. În actuala formă sunt creşteri şi tăieri de venituri salariale, drept urmare legea şi-a pierdut principiile de bază: echitatea şi caracterul unitar. De aceea, consider că demisia ministrului Muncii, a doamnei Lia Olguţa Vasilescu, care a girat această mascaradă, este necesară", precizează Cozmanciuc.

Deputatul Mugur Cozmanciuc apreciază că per ansamblu legea salarizării personalului bugetar nu va aduce clarificări problemelor existente în acest domeniu, ci, din contră, le agravează.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, cu amendamente.

Cinci deputaţi PNL au votat, în plen, în favoarea proiectului.

Deputaţii PNL Roberta Anastase, George Ionescu, Dumitru Oprea, Răzvan Prişcă şi Glad Aurel Varga au votat în favoarea proiectului legii salarizării bugetarilor, în timp ce ceilalţi liberali prezenţi la şedinţa de plen s-au abţinut sau au votat împotrivă, potrivit listei de vot nominal de pe site-ul Camerei Deputaţilor.

×
x close