Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu spune că PNL ”e pândit de ridicol” și Ciucă ar trebui retras de la prezidențiale. ”Se poate găsi un candidat performant”

Crin Antonescu spune că PNL ”e pândit de ridicol” și Ciucă ar trebui retras de la prezidențiale. ”Se poate găsi un candidat performant”

ciuca hepta
Nicolae Ciucă este cotat de sondajele de opinie cu șanse minime să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Foto: Hepta
de A.D.    |    14 Aug 2024   •   17:18

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a lansat, miercuri, un atac dur la adresa actualei conduceri a partidului, sounând că lidrii liberali ”sunt niște semidocți” și că ”PNL este pândit de ridicol”, din cauza campaniei pentru prezidențiale, centrată pe cartea ”Un ostaș în slujba țării”. Crin Antonescu a spus că „se poate găsi un candidat performant. Hellvig, Bolojan – două variante pe masă”.

”PNL este pândit de ridicol, ridicolul vine din această campanie cu cartea. Domnul Ciucă, un om cumsecade și care nu e un măscărici, nu se potrivește, chiar dacă va scrie un bestseller sau încă zece, nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist. Tot ce sper e ca această carte dacă apare să nu fie secretizartă și ea, e destinată publicului. Campania este total neinspirată și duce spre ridicol. În politică ridicolul ucide, mai bine ești corupt decât ridicol”, a declarat Antonescu, la Digi24..

El a mai spus despre cei patru lideri de la conducerea PNL că sunt ”niște semidocți” și că numai niște semidocți ”puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale domnului Ciucă”.

”Știu că mi se va spune Iohannis. Dar fiecare pe limba lui piere. Președinții intră în istorie”, a spus Crin Antonescu.

„Poți să ai un candidat care nu intră în turul doi, dar care îți consolidează poziția. Domnul Ciucă e prezentat ca scriitor și eseist. Nu suntem în comedie. Prezintă-l ca general, cu un discurs apăsat…. Domnul Ciucă e un domn cumsecade, anturajul strică”, a mai declarat Antonescu.

„Dacă asta e tot ce poate să lase domnul Iohannis PNL-ului și României, e cazul ca PNL și România să caute altceva”, a subliniat Crin Antonescu.

„Am avut în vedere asta când i-am numit semidocți, le scapă această dimensiune. În țara asta există oameni care au cultura cititului. Aventură lilterară, aventură editorială. Consilieri sigur că există, dar nu asta mai e problema. Noi nu de o carte ducem lipsă, domnul Ciucă nu e acolo ca să scrie cărți. Domnul Rareș Bogdan care a citit mii de cărți, mai multe decât Ciolacu. Sunt oameni cu capacități, ne aducem aminte de Iorga”, a precizat acesta.

„Am spus că toată această candidatură este o formă de impostură dar impostura aparține celor 3-4 oameni”, a spus Antonescu.

El a susținut că „se poate găsi un candidat performant. Hellvig, Bolojan – două variante pe masă”.

Despre o candidatură a lui Eduard Hellvig, fostul director al SRI, Crin Antonescu a spus că ar fi complicat, dar pentru a fi președintele României trebuie să ai anumite cunoștințe, o anumită cultură, să ai anumite trăsături de personalitate, pe care „eu cred că Hellvig le are”, inclusiv „relaționările pe care un fost șef de seviciu le are” și „poate de asemenea să dezvolte o componentă de relații externe”.

Crin Antonescu a arătat că cei care profită de incapacitatea PNL de a gestiona candidatura la prezidențiale sunt cei de la PSD. 

„Pesediștii își văd de treaba lor și nu pot rezolva problema mea. Adică un președinte de dreapta, un discurs, un proiect politic. Dar își pot rezolva problema lor – președinte de stângă după 20 de ani de președinte de dreapta”, a mai susținut fostul lider PNL.

În opinia sa, nu există posibilitatea ruperii guvernării acum. 

Fostul lider liberal a susținut că, dacă PNL rupe guvernarea, având în frunte „toți prietenii PSD de până acum” – Ciucă, Bode, Rareș Bogdan, care jucau hora stabilității – nu va avea credibilitate.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close