Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: PNL poate obţine 30% din voturi, la alegerile din 2012 (VIDEO)

Crin Antonescu: PNL poate obţine 30% din voturi, la alegerile din 2012 (VIDEO)

Crin Antonescu: PNL poate obţine 30% din voturi, la alegerile din 2012 (VIDEO)
30 Ian 2010   •   13:50

Crin Antonescu va candida pentru un nou mandat la şefia partidului. El a făcut, cu ocazia reuniunii liderilor PNL de la Poiana Braşov, un bilanţ al anului politic 2009, ocazie cu care a apreciat că a fost cel mai bun an din istoria recentă a acestui partid. El apreciază că PNL are potenţialul de a obţine 30% din voturile alegătorilor, în 2012.

Crin Antonescu a amintit şi faptul că partidul se află, în această perioadă, în faţa unei opţiuni de strategie politică. Intrarea la guvernare însă nu este o variantă acceptabilă decât în condiţiile în care ar da partidului oportunitatea de a-şi pune în aplicare propriile planuri.

Liderii PNL s-au reunit sâmbătă la Poiana Braşov, unde au stabilit data al care va avea loc următorul congres al partidului: 5 - 7 martie 2010. Delegaţia Permanentă a PNL a adoptat cu 85 de voturi "pentru", patru "împotrivă" şi 26 de abţineri, convocarea Congresului extraordinar. Una dintre mizele congrsului o reprezintă şi modificările din eşalonul doi al partidului.

La reuniunea de sâmbătă, vicepreşedintele Ludovic Orban le-a spus colegilor că alianţele în Consiliile judeţene şi locale trebuie să se facă doar cu PSD şi UDMR. Orban a mai spus că primarii PNL din multe localităţi nu mai au bani pentru a plăti salariile şi cheltuielile curente şi a acuzat Guvernul că împarte banii pe criterii politice.



Ludovic Orban a declarat că liberalii vor ataca toate actele normative de alocare de fonduri care au în vedere doar culoarea politică a aleşilor locali.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban s-a declarat nemulţumit de oferta PD-L de a intra la guvernare, despre care spune că a fost una ?jignitoare?. El le-a spus aleşilor locali că ştie că mulţi şi-ar fi dorit intrarea la guvernare, dar că PNL nu ar fi putut realiza nimic în guvernarea cu PD-L şi a precizat că liberalii nu pot intra la guvernare decât atunci când pot să-şi pună în practică programul.



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close