Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: PNL nu vrea să iasă de la guvernare (VIDEO)

Crin Antonescu: PNL nu vrea să iasă de la guvernare (VIDEO)

Crin Antonescu: PNL nu vrea să iasă de la guvernare <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Feb 2008   •   16:00

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că ieşirea liberalilor de la guvernare nu reprezintă decât una dintre variantele care, probabil, vor fi dezbătute de conducerea partidului în timpul şedinţei de luni. Antonescu a negat însă că PNL ar vrea să iasă de la guvernare, dar a precizat că liberalii sunt împiedicaţi chiar de Curtea Constituţională să ia decizii în Executiv. Liberalul Crin Antonescu susţine că evenimentele politice, şi anume decizia Curţii Constituţionale legate de cazul Norica Nicolai, forţează ieşirea PNL de la guvernare.

"Decizia Curţii Constituţionale transferă această prerogativă la preşedinte, ducând fraudulos România spre un regim de republică semiprezidenţială sau prezidenţială, în condiţiile în care tot aşa, cu concursul altor autorităţi din stat, o parte a membrilor Guvernului sunt hăituiţi într-un mod aberant, fără temei real, cum s-a dovedit în cazul Atanasiu, pe la DNA, că există şi varianta ca premierul şi noi să spunem: ŤAtunci să facă domnul Băsescu, Curtea Constituţională şi, eventual, doamna Pippidi un guvern şi să vedem dacă, sub acel Guvern , se va stabili cu foarte mare operativitate cine trebuie arestat, va fi închis şi condamnat, judecat şi executat, dacă preţurile vor scădea dramatic, dacă pensiile, veniturile vor creşte astronomic, dacă summitul NATO se va desfăşura perfect, dacă preţul gazului va scădea, şi tot aşa un milion de binefaceri pe care un Guvern alcătuit de Băsescu şi CCR şi alţi partizani civili le-ar putea aduceť", a spus vicepreşedintele PNL.

În opinia lui Antonescu, Norica Nicolai a fost supusă pe nedrept unor atacuri în momentul în care a fost nominalizată pentru a prelua funcţia de ministru al Justiţiei. Invocându-se inclusiv faptul că a fost membru PCR, "de parcă Băsescu ar fi fost ţărănist în exil". Antonescu a admis însă că decizia Curţii Constituţionale trebuie respectată.

CRIN ANTONESCU SUŢINE CĂ PNL NU IESE DE LA GUVERNARE

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close