Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Băsescu şi-a bătut joc de sindicaliştii din educaţie şi de promisiunile electorale

Crin Antonescu: Băsescu şi-a bătut joc de sindicaliştii din educaţie şi de promisiunile electorale

Crin Antonescu: Băsescu şi-a bătut joc de sindicaliştii din educaţie şi de promisiunile electorale
14 Apr 2009   •   15:02

Preşedintele Traian Băsescu şi-a bătut joc de sindicaliştii din educaţie vorbindu-le mai mult despre eternul dosar Adrian Năstase şi despre meciurile sale cu mogulii din presă a declarat marţi liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele liberal l-a acuzat pe Traian Băsescu că a contribuit la nerespectarea promisiunilor electorale făcute de partidele de guvernământ în campania pentru parlamentare şi că pune sub semntul întrebării credibilitatea instituţiei presei pentru meciul său personal cu unii patroni din mass-media.

?Cu toate că se afla în acest context (întâlnirea cu sindicaliştii din educaşţie-n.r.) el a a vorbit de ceea ce-l doare mai tare: de eternul dosar al lui Adrian Năstase şi ne-a anunţat încă, indirect, că nimeni nu are voie să se atingă în nici un fel de persoana doamniei sale şi a familiei sale. Domnia sa face în mod voit o confuzie între instituţia prezidenţială şi propria sa persoană, ne arată încă o dată că nu a înţeles niciodată că reprezintă o instituţie care trebuie să aibă o altă atitudine? a comentat Crin Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că şeful statului dă dovadă de ipocrizie în domeniul educaţiei, după ce în campania electorală fostul său partid s-a întrecut în promisiuni electorale de ordin social.

?Am remarcat ipocrizia pe care o are în domeniul educaţiei, poziţia de ieri a preşedintelui care a însemnat aceasta e situaţia, v-am minţit, împăcaţi-vă cu ea, stai să vă povestesc ceva depsre dosarul Năstase sau mogulii din presă? a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL s-a mirat de faptul că şeful statului nu s-a mai dus la guvern, ca în alte dăţi, pentru a apăra interesele oamenilor din educaţie atunci când s-a luat decizia rectificării bugetare.

?Avem de-a face cu un guvern condus în mod evident de Traian Băsescu, secondat şi cauţionat politic de domnul Mircea Geoană. Când Traian Băsescu a cerut ceva de la Guvern, a obţinut imediat. Cunoaştem cazuri de şedinţe de guvern pe care le-a condus. Nu văd ce l-ar fi împiedicat să meargă la şedinţa de rectificare bugetară să apere interesele celor din educaţie. Acum el le spune că nu se mai poate face nimic. Vă iubim, vă respectăm, plădăm pentru reforma din învăţământ, dar nu se mai poate face nimic? a mai comentat liderul liberal.

Antonescu a remarcat că preşedintele pare mai interesat de dosarele Năstase sau de atacurile de presă la adresa familiei sale decât de prosperitatea românilor.
?Până când va crede că amănuntele despre dosarul Năstase, despre conflictele domniei sale cu un mogul sau altul, cât mai crede Triana Băsescuă aceste lucruri vor ţine loc de prosperitate, de speranţă celor care vor intra în faliment cu IMM-urile, care vor suporta povara unei fiscalităţi mărite, celor din educaţie batjocorii pur şi simplu? s-a întrebat retoric preşedintele PNL.

În opinia sa, discursul prezidenţial lansat împotriva mogulilor din presă ar afecta însăşi credibilitatea acestei instituţii, una din puţinele rămase în picioare.

?Faptul că vede orice întrebare care i se pune în presă ca mâna neagră a mogulilor împotriva sa sau a familiei sale înseamnă practic desfiinţarea statutului şi profesiei de juranlist în România. Da, trusturile de presă au în spate oameni de afaceri puternici care ar putea influenţa o investigaţie de presă, dar de aici până la a opina că nu avem jurnalişti care respectă deontologia profesională, care ar lucra practic numai la comandă înseamnă să ataci una din puţinele institutţii care au rămas în picioare în România? a conchis Antonescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Traian Băsescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close