Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, atac dur la PNL: „E din ce în ce mai ridicol. E o încercare de a păcăli alegătorii anti-PSD din România”

Crin Antonescu, atac dur la PNL: „E din ce în ce mai ridicol. E o încercare de a păcăli alegătorii anti-PSD din România”

crin antonescu
Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
de B.C.    |    10 Oct 2024   •   11:54

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat joi, la Antena 3 CNN, că „PNL devine din ce în ce mai ridicol”. El a mai explicat că până acum trei luni era o mare prietenie între PNL și PSD” și că „scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om, adică Klaus Iohannis”. De asemenea, a mai afirmat că PNL încearcă să păcălească alegătorii anti-PSD din România.

„Din păcate, spre stupoarea mea și mâhnirea mea, PNL devine din ce în ce mai lipsit de credibilitate și din ce în ce mai ridiciol. Acum trei luni era o mare prietenie, un discurs de stabilitate adresat cetățenilor români care erau chemați să cimenteze unitatea PSD-PNL, inclusiv pe listele comune de la europarlamentare. Se țineau discuții pe toate vocile, vorbesc acum doar de PNL, în care se arătau binefacerile acestei Coaliții”, a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL a adăugat că „scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om”.

„Scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om, pentru Klaus Iohannis, și PSD a refuzat acest lucru. De atunci a început un scandal care s-a accentuat acum. PNL a descoperit recent că PSD-ul e totalitar în ADN-ul său, pentru că niște judecători de la CCR au scos-o pe doamna Șoșoacă din cursa prezidențială. Mi-am exprimat și eu rezerve, dar decizia nu are de-a face cu relația politică dintre două partide aflate la guvernare. Și acum suntem în comedia penibilului și demogagia afirmației președintelui PNL și a celorlalți că s-a rupt orice legătură, Coaliția, dar guvernează ca să-i păzească pe cetățeni”, a mai spus Antonescu.

„PNL are imaginea unui partid instabil”

De asemenea, a mai afirmat că „PNL are din ce în ce mai mult imaginea unui partid instabil, deseori caraghios”.

„Mai ridicol decât asta nu se poate. PNL are din ce în ce mai mult imaginea unui partid instabil, deseori caraghios. Începe să semene cu unul dintre fruntașii săi mici, demagogi și obraznici. Nu se poate în felul acesta, în toiul unei campanii cu o miză enormă. Din păcate, nu știu cât de credibil este pentru cetățeni, vom vedea, dar PNL a devenit un partener de nedorit pentru nimeni, după alegeri, nici pentru PSD, nici pentru USR. Inclusiv reprezentanți ai acestor partide vorbesc despre faptul că o eventuală alianță după alegeri s-ar putea face doar cu un PNL cu o altă conducere”, a mai spus el.

Crin Antonescu a fost întrebat și dacă președintele PNL ar putea să nu ajungă în turul al doilea.

„Probabil că da. Ce poate fi mai caraghios decât să le reproșezi PSD-iștilor că vor să-și facă propriul candidat câștigător. Păi ăsta e rolul unui partid. PNL trebuie să se ocupe de propriul său candidat, pe care îl vede toată lumea cum este, să se preocupe de o campanie în care prin intermediul acestui candidat să propună ceva solid pentru viitorul României și să nu facă toate aceste scandaluri, pentru că, ce să vezi, PSD-ul vrea să își promoveze propriul candidat. Păi ce ar vrea? Ca PSD-ul să lucreze pentru președinția domnului Ciucă, e ridicol. Când ajungi să spui un lucru atât de descalificant, că nu mai există Coaliția, dar guvernezi, păi actul guvernării e un act politic. Înțelegem toți că această campanie foarte bruscă anti-PSD e doar o încercare de a păcăli alegătorii anti-PSD și după aceea știm ce s-ar întâmpla. Bătălia pentru a capta voturi printr-o nouă campanie anti-PSD poate să fie legitimă pentru alții, dar nu pentru cei care au guvernat împreună cu PSD”, a mai spus Crin Antonescu.

„În cazul unui eșec, conducerea PNL ar trebui schimbată”

Totodată, a mai afirmat că „în cazul unui eșec la alegeri, întreaga conducere actuală a PNL ar trebui schimbată fără niciun pic de ezitare și reținere”.

„Toată această campanie politică din ultima vreme, toate aceste lucruri care au făcut de râs partidul în anumite momente, este decizia acestor patru, cinci oameni care conduc acum partidul”, a conchis Crin Antonescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu coalitie PNL PSD
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close