Antena 3 CNN Politică Corneliu Vadim Tudor demisionează din Parlament

Corneliu Vadim Tudor demisionează din Parlament

Corneliu Vadim Tudor demisionează din Parlament
25 Noi 2007   •   21:50

Liderul Partidului România Mare a anunţat că va demisiona luni din Parlament. Va cere acest lucru şi celorlalţi senatori şi deputaţi ai partidului, ca reacţie la rezultatele obţinuite astăzi de formaţiunea pe care o conduce, la alegerile pentru Parlamentul European. Corneliu Vadim Tudor acuză existenţa unor înţelegeri subterane, în urma cărora PRM a fost furat la alegerile europarlamentare. El a precizat că va convoca un Consiliu Naţional al partidului, în care va cere tuturor parlamentarilor PRM să demisioneze din Legislativ, despre care a spus că este "un Parlament al ruşinii şi al mafiei". De asemenea, a anunţat că cine va refuza va putea rămâne în Parlament doar ca independent.

Vadim va convoca, pentru vineri, Congresul extraordinar al partidului, în care va cere tuturor parlamentarilor PRM să demisioneze. ?Cine vrea să mă urmeze va avea garanţia că la alegerile de la anul va intra în Parlament, cine nu, e liber, nu poţi forţa pe nimeni, dar va fi exclus?, a spus liderul PRM. Liderul PRM a spus că nu vrea să fie coleg de Parlament cu infractori precum Vasile Blaga, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

?Theodor Stolojan a furat, de aceea a tăcut Tăriceanu, de aceea nu a spus nimic de Net Consulting, de listele suplimentare, pentru că i s-au promis 5 procente la PNL?, a afirmat liderul PRM. ?Este cea mai neruşinată fraudă din istoria politică a României. Ca istoric vă spun că nici în 1946, când ţara era sub ocupaţie stalinistă, nu a fost o fraudă de genul acesta, când erau trupele ruseşti de ocupaţie?, a menţionat liderul PRM.

În opinia lui C.V. Tudor, frauda este cauzată de ambasadorul american, Nicholas Taubman, Vadim Tudor cerând expulzarea acestuia. "Nu este primul ambasador care fură. Şi în 2004, J.D. Crouch l-a scos pe Traian Băsescu preşedinte?, a susţinut el.

Vadim Tudor apreciază că este o mare neruşinare să trimiţi în Parlament UDMR, cu peste 6,5 la sută, ?să îşi propage doctrina segregaţionistă împotriva Transilvaniei româneşti, cu mai multe procente decât PRM, un partid naţional". ?Cine este atât de idiot să creadă aşa ceva??, a întrebat, retoric, Corneliu Vadim Tudor.

Exit-poll-urile realizate la alegerile europarlamentare indică un scor de 3,4% pentru PRM, în condiţiile în care pragul electoral este de 5%.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close