Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de fals în declaraţii. Inspectorii ar fi descoperit venituri ale politicianului care nu apar în declaraţia de avere. Inspectorii ANI susţin că veniturile obtinute între 2006 şi 2008 de la Editura România Mare, în valoare de 40.000 de lei, nu au fost înregistrate în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.
Europarlamentarul a declarat, la ieşirea de la Parchetul General că nu ştie „cine este ANI”: "Am vrut să mă duc la ANI mai întâi, dar cine sunt ANI? Nu ştiu cine sunt ei. M-au acuzat că aş fi primit o reclamă de la nu ştiu ce firmă şi ar fi fost ilegal. Oricine care voie, Vadim Tudor nu are voie. O dată în 20 de ani am luat o reclamă, nu am voie."
Corneliu Vadim Tudor a făcut referire şi la plângerea care a apărut pe numele său şi a precizat că este o înscenare judiciară:
"Baschetbalista mutantă, Laura Codruţa Koveşi, această muiere pe care nu o ia nimeni de nevastă, vai de capul ei de prăpădită, sună la 08:30 pe Chioru'. Ştiţi cine e Chioru'. Eu vorbesc cifrat, ca să nu se prindă serviciile secrete. Şi i-a zis lui Chioru: „M-a sunat Georgescu de la ANI. De trei zile s-a finalizat dosarul lui Vadim . Ce să facem cu el?” Şi ăsta i-a zis: „Dă-i drumul de urgenţă!”, a declarat Vadim la ieşirea de la Parchetul General.
Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu, în urma publicării de către revista Kamikaze a unui material de presă care semnala posibila nerespectare de către Vadim Tudor a prevederilor legale privind declaraţiile de interese, informează
Mediafax.
Potrivit unui
comunicat ANI, Vadim Tudor este asociat unic, din 10.01.2002, în cadrul SC Editura România Mare unde a deţinut, în perioada 10.01.2002 - 29.07.2003, şi funcţia de administrator. Din 2004 el a devenit asociat, cu o cotă de participare de 95%, la SC Editura Speranţa.
Declaraţiile de avere din 2006 – 2008 ale europarlamentarului arată că Vadim Tudor a menţionat venituri de 40.985 de lei obţinute din drept de autor de la SC Editura România Mare, dar care nu sunt înregistrate în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.
Cât despre veniturile realizate în anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a menţionat niciun fel de venit în declaraţiile de avere.
În plus, el nu a menţionat, în niciuna din declaraţiile de avere completate şi depuse în perioada 2006 - 2010, veniturile nete obţinute din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei.
Se pare că Vadim Tudor nu a menţionat în declaraţiile de avere nici veniturile obţinute din dividende de la SC Editura Speranţa, în valoare de 150.000 lei.
"Băsescu şi Macovei sunt de vină" Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a-l cerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor.
Corneliu
Vadim Tudor recunoaşte că a luat bani de la edituri pentru munca sa, dar spune că el nu
se ocupă de contabilitate, ci de scris. În opinia sa, este vorba despre un proces politic, pe care l-a comandat preşedintele Traian Băsescu. "Mă acuză de fals, de venituri necuvenite, ei care acţionează total ilegal (...) E mâna lui Băsescu şi rodul gândirii maladive a
Monic
ăi Macovei", este de părere europarlamentarul.